Στο Λασίθι η παράσταση της Περιφέρειας για την στοματική υγεία

Στο Λασίθι θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες η   Θεατρική  παράσταση  της Περιφέρειας Κρήτης «Ο Γιατρός ο Κάστορας των Δοντιών ο Μάστορας» με ελεύθερη είσοδο  και με παράλληλη παρουσία της κινητής οδοντιατρικής μονάδας της Περιφέρειας.  Οι παραστάσεις θα δοθούν ως εξής:

  • Σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου (ώρες: 17:30 και 19:00) στο κινηματοθέατρο «REX» στον Άγιο Νικόλαο.
  • Πέμπτη 30 Μαρτίου (ώρες: 17:30 και 19:00)  στο «Πολύκεντρο» του Δήμου στη Σητεία.
  • Δευτέρα 3 Απριλίου (ώρα: 18:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο Ιεράπετρας.

. Η παράσταση σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Λουδιανού  βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ειρήνης Ανδρουλάκη και κεντρικό μήνυμα έχει την πρόληψη για τη στοματική υγεία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων κ. Πιτσούλης ανέφερε ότι: «η διατήρηση της στοματικής υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία. Η Περιφέρεια Κρήτης σχεδίασε και υλοποιεί  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα περισσότερα από 3.500 παιδιά έχουν εξεταστεί από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα. Στα πλαίσια του πλέγματος των δράσεων εντάσσεται και η θεατρική μας παράσταση: «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας» και προσκαλώ τους γονείς με τα παιδιά τους να την παρακολουθήσουν». Συντελεστές παράστασης:

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

Ηθοποιοί: Νικολέτα Δάφνου, Κυριάκος Κορογιάννης, Θανάσης Νιπυράκης, Ελένη Χανιωτάκη, σκηνοθεσία-διασκευή παραμυθιού: Κατερίνα Λουδιανού, παραμύθι: Ειρήνη Ανδρουλάκη, βοηθός σκηνοθέτη: Νικολέτα Δάφνου, σκηνικά: Αγνή Στασινού, ζωγραφικά μέρη: Πέρη Καμαρίτη, κουστούμια: Κατερίνα Μπαρμπαδάκη, μάσκες: Λευκή Καραψιά βίντεο-Animation: Λευτέρης Τσίτας, φωτισμοί: Αν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει