«Όταν τα μάτια παίζουν μουσική» οι διακρίσεις… σιωπούν

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μια εκδήλωση που υμνεί την υπέρτατη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ενδυναμώνει το όραμα μιας κοινωνίας μηδενικών διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί   από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Η Αλεξάνδρα Κερλίδου, η πρώτη Ελληνίδα μουσικός με σπαστική τετραπληγία και αδυναμία λόγου,  που κατάφερε να γκρεμίσει τα εμπόδια της αναπηρίας και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα παίζοντας μουσική με την κίνηση μόνο των ματιών της χάρη στην τεχνολογία του EyeHarp που δημιούργησε ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης, ενώνει για άλλη μια φορά τις καλλιτεχνικές της δυνάμεις  με την σπουδαία ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου.

Όπως το πιάνο έχει 88 πλήκτρα έτσι και η εκδήλωση θα λάβει χώρα την 88η ημέρα του χρόνου.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει η Μαρία Βαρσαμά, η οποία ως Διδάκτορας με εξειδίκευση στην Εκπαιδευτική Συμπερίληψη  αλλά και ως Πρέσβειρα του EyeHarp στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει το λογισμικό στο κοινό και θα μιλήσει για την πρόσφατη εισαγωγή του EyeHarp στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Τη συναυλία,   θα συνοδεύσουν στο τραγουδιστικό μέρος η Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου και στο μουσικό μέρος ο Αντώνης Παλαμάρης και ο  Νίκος Κοκκίνης στο πιάνο, ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης  στο ακορντεόν και ο Ανδρέας Τυμπακιανάκης στο μπουζούκι, που με την παρουσία του θα αποδείξει πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα και την προσπάθεια, όντας τυφλός ο ίδιος.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει