«Οι Έλληνες δεν σκέπτονται, γι’ αυτό και διαρκώς συσκέπτονται»

Παραλλάσσοντας εν μέρει την ως άνω ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου, ο Δήμος Ηρακλείου δεν πράττει γι’αυτό και διαρκώς συσκέπτεται. Αρχές του έτους 2023 πλέον και άλλο ένα έτος πέρασε άπρακτο από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του δεν φρόντισε ούτε το 2022 να δώσει επιτέλους λύση στο χρόνιο πρόβλημα αυθαιρεσίας και παράνομης καταπάτησης ακινήτου πολιτών και δημοτών του.

Αναφερόμαστε, σε ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Άλμπερτ Σβάιτσερ, στην περιοχή του Γιόφυρου, εκ του οποίου από το 2001, και για καθαρά πολιτικούς σκοπούς, με άνωθεν εντολή, δίχως καμία προηγούμενη μελέτη, σχέδιο ή νόμιμο δικαίωμα αφαιρέθηκε παράνομα από τις τότε υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου και καταλήφθηκε ένα μέρος περίπου 760 τ.μ., καταστρέφοντας μέρος της περίφραξής του αλλά και την είσοδο του προκειμένου να δημιουργηθεί εντός του ακινήτου δημοτική οδός και συγκεκριμένα η οδός Θέτιδος που συνδεόταν με την οδό Άλμπερτ Σβάιτσερ, κάτι που όλες οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες έχουν αναγνωρίσει.

Μέχρι και σήμερα η αυθαίρετη και παράνομη αυτή κατάσταση συνεχίζεται, αν και έχει ήδη εκδοθεί από τον Φεβρουάριο του 2020 αμετάκλητη πλέον απόφαση που αναγνώρισε πλήρως τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις του Δήμου, δίχως η Πολεοδομία, η Τεχνική Υπηρεσία και οι λοιπές αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκρίνονται επί της ουσίας, ικανοποιώντας με τον τρόπο  αυτό έμμεσα και την επιθυμία των ιδιοκτητών γειτονικών ακινήτων που εν μέσω και με βάση τις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του Δήμου Ηρακλείου έχουν οικοδομήσει εντός του ακινήτου των νόμιμων ιδιοκτητών.

Ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνει, ουδεμία απόφαση παίρνει, σε ουδεμία νόμιμη και δέουσα ενέργεια προβαίνει, αγνοώντας πλήρως τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και την αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Διερωτώμαι λοιπόν:

Ως πότε ο Δήμος Ηρακλείου θα αρνείται να πράξει τα νόμιμα και τα δέοντα;

Ως πότε θα ζητά από τους δημότες του την εφαρμογή των νόμων και την καταβολή φόρων και τελών όταν ο ίδιος τους αρνείται και θέτει εαυτόν υπεράνω;

Ποιός θα αναλάβει την αστική, πολιτική και ποινική ευθύνη της μη τήρησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων;

Δύο αγανακτισμένοι Έλληνες πολίτες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει