Γιώργος Στρατάκης: «Η ψυχή δεν φυλακίζεται»

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ: Θα μεταχθεί στις φυλακές Χανίων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης

«Η ψυχή δεν φυλακίζεται» είναι το μήνυμα που στέλνει ο δημοφιλής κρητικός καλλιτέχνης, Γιώργος Στρατάκης, με μακροσκελέστατη ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, λίγες ώρες αφότου παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου προς εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί προ εβδομάδων από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής  Κρήτης για παλαιότερη υπόθεση υπεξαίρεσης που προσδιορίζεται στο ποσό του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ.

Στον κρητικό καλλιτέχνη επιβλήθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της  πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων.

Χθες, παραδόθηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και πλέον αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές Χανίων. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι σκοπεύει να προβεί στην άσκηση όλων των ένδικων μέσων που του παρέχει ο νόμος. Πρωτοδίκως στον κατηγορούμενο είχαν αναγνωριστεί τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο ίδιος αμφισβητεί το αποδιδόμενο ποσό της υπεξαίρεσης, ενώ έχει δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τους λόγους που τον ώθησαν να παρανομήσει. Λίγες ώρες μετά την παράδοσή του στο Αστυνομικό Τμήμα και ενώ το γεγονός έγινε ευρέως γνωστό, ο Γ. Στρατάκης θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση σε φίλους και μη, σε υποστηρικτές και «δικαστές του διαδικτύου», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν με άγγιξαν ποτέ αλλά ούτε με αγγίζουν οι λασπολογίες και η γενικότερη ανθρωποφαγία που υπέστην το τελευταίο διάστημα γιατί πρώτον εγώ γνωρίζω το τι πραγματικά ισχύει και δεύτερον και βασικό γνωρίζω ότι έχει δυστυχώς μπουχτίσει η κοινωνία μας από εκείνους τους δήθεν που ξέρουν για σένα χωρίς να γνωρίζουν εσένα.

Πριν αναφερθώ όμως σε αυτά που θέλω, θα ήθελα αρχικά να τονίσω πως υπάρχει ένας άνθρωπος……η ΓΥΝΑΙΚΑ μου, που γνωρίζει την πραγματικότητα από πρώτο χέρι, γιατί χρωστάω, πόσα χρωστάω και που και σε ποιους χρωστάω ακόμα, αλλά και τι αγώνα και προσπάθεια κάνω καθημερινά από τότε για να εξοφλήσω μέσω της έντιμης δουλειάς μου, όλες μου τις υποχρεώσεις μέχρι και το τελευταίο ευρώ που είτε έτσι είτε αλλιώς κάποια στιγμή θα γίνει.

Η συγκεκριμένη γυναίκα στερείται και στερήθηκε πάρα πολλά, από όταν ήταν 22 χρόνων που στάθηκε δίπλα μου σαν ακούραστος βράχος μέχρι και σήμερα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πέρασε καθόλου πλουσιοπάροχα, διότι δεν είχα δεκάρα τσακιστή από πριν καλά καλά με γνωρίσει.

Με το που με γνώρισε όμως και αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί στην ζωή, αποδέχτηκε και παντρεύτηκε εκτός από εμένα και τα όσα προβλήματα είχα από τότε με όλα μου τα χρέη και προσωπικά μου φτάνει που ΑΥΤΗ γνωρίζει την αλήθεια μου.

ΑΥΤΗ λοιπόν την γυναίκα που ξαπλώνει δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια με τόσο “βάρος” μέσα της, δεν έχει κανένας το δικαίωμα ούτε να την προσβάλλει, αλλά ούτε και να την στενοχωρεί… είναι το μόνο που με λυπεί σε όλη αυτή την ιστορία και που δεν της αξίζει όλο αυτό, για όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια που έζησε δίπλα μου.

Για όλους εσάς που δεν σεβαστήκατε την οικογένεια μου και τα παιδιά μου, που σπεύσατε να γίνετε δικαστές του διαδικτύου χωρίς να γνωρίζετε την πραγματικότητα, για όσους συναδέλφους γνωστούς και άγνωστους ή διαφορετικά ο/οι “γνωστοί άγνωστοι” αλλά και για όλους αυτούς που προσβάλλουν την πραγματική δημοσιογραφία έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους ότι είναι ο Χατζηνικολάου της Κρήτης έχω να πω τα εξής:

δεν σας κρατάω κακία αλλά ούτε και μίσος τρέφω μέσα μου για όλους εσάς, ότι κι αν είπατε… ότι κι αν γράψατε…ότι και όσοι σχολιάσετε, γιατί πραγματικά δεν αξίζει, εντούτοις όμως προσεύχομαι με ειλικρίνεια και με αγάπη για ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ και αυτό το λέω αληθινά με μάρτυρα μου το Θεό του κόσμου που απευθύνω τις προσευχές μου, μπας και θεραπευτεί η αρρωστημένη σας ψυχή, αλλά και για να μην τυχόν βρεθεί κάποιος άλλος στο στόμα σας που ούτε καν τον γνωρίζετε και που δεν είναι ψυχικά τόσο δυνατός και τον οδηγήσετε σε όλεθρο. Αμήν.

Για ΟΛΟΥΣ τους αδελφικούς μου φίλους αλλά και για κάποιους διαφορετικούς συναδέλφους σε σχέση με τους “προαναφερόμενους” που βρίσκονται και βρέθηκαν δίπλα μου στις χαρές και στις λύπες μου έχω να τους πω, πως πραγματικά ομορφαίνετε τούτο τον κόσμο και τον κάνετε ακόμα καλύτερο, πως δημιουργείται με την στάση σας ένα καλύτερο αύριο για τις γενιές που έρχονται και δίνεται ελπίδα πως οι αξίες δεν χάνονται τελικά στο πέρασμα του χρόνου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Για όλους εσάς που με ακολουθείτε εντός και εκτός διαδικτύου, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και τα μηνύματα στήριξης που μου στείλατε και που συνεχίζετε να στέλνετε, και ειδικότερα όλους εσάς που μας στηρίζετε ερχόμενοι όπου ακούγεται η μουσική μας!!!!!

ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στην μουσική μας ομάδα που είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα και τα εύκολα, για την όλη στήριξη και βαθιά ενσυναίσθηση!!!!

Αντίπαλος και σύμμαχος είναι η ίδια η ζωή!!!

Η ψυχή δεν φυλακίζεται!!!!

Σύντομα θα ξαναβρεθούμε!!!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει