Δεν κλαίμε από χαρά!

Ο φυσικός Στέλιος Κερασίδης, που για χρόνια δούλεψε ως ερευνητής στην Κρήτη και είχε ασχοληθεί με πρωτότυπα θέματα και έρευνες (όπως το “γιατί ιδρώνουν τα χέρια μας”), πρόσφατε εξέδωσε ένα νέο βιβλίο για το “παράδοξο κλάμα”.

Τι είναι δηλαδή αυτό που μας κάνει να κλαίμε ακόμη κι όταν έχουμε θετικά αισθήματα, όταν έχουμε ένα χαρούμενο γεγονός, μια στιγμή ευτυχίας; Τώρα γιατί κλαίω αναρωτιόμαστε και το ίδιο αναρωτήθηκε και ο Στέλιος Κερασίδης που μίλησε στα livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1.

“Και όμως, ποτέ δεν κλαίμε από χαρά. Αυτό είναι σίγουρο. Ακόμη και σε ένα ευχάριστο γεγονός υπάρχει, υποβόσκει ένα αίσθημα λύπης. Κλαίμε όπως κλαίγαμε όταν ήμασταν μωρά…” ανέφερε ο κ. Κερασίδης.

Ο κ. Κερασίδης εξήγησε τους μηχανισμούς που αναπτύσσουμε και πώς αυτοί συνδέονται με αισθήματα που υπάρχουν, αλλά πάντα συνδέονται με λύπη, με στενοχώρια, με καταστάσεις δυσάρεστες τις οποίες το μυαλό επαναφέρει εκείνη την στιγμή. “Υπάρχουν πάνω από 90 λόγοι για τους οποίους κλαίμε ακόμη και σε ευχάριστα γεγονότα” είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει