«Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023 στον Δήμο Χερσονήσου»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, σήμερα, 27 Μαρτίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) διοργανώνει εκδήλωση στην πρώην Αγγλικανική Εκκλησία, Γούρνες, εντός πρώην Αμερικανικής Βάσης, και προσκαλεί τους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν ομιλίες και θεατρικά δρώμενα.

Συμμετέχουν ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες Πολιτιστικών Συλλόγων/Φορέων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χερσονήσου, καθώς και επαγγελματικές θεατρικές ομάδες, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του έργου τους.Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  • Θεατρική ομάδα «Τυχαία βρεθήκαμε» του Επιμορφωτικού Συλλόγου Γυναικών «Βριτόμαρτις»

Ομιλία – παρουσίαση από την πρόεδρο Petra Burczyk.

Προβολή ψηφιακού υλικού.

  • Θέατρο Κρήτης

Μονόλογος “Στον Δρόμο του Ερωτόκριτου”

Ένα μικρό αφιέρωμα στο μαγικό έργο του Βιντσέντζου Κορνάρου

Θεατρική απαγγελία: Βαγγέλης  Μαστορογιαννάκης

Τραγούδι: Γεωργία Μαυρογιαννάκη

  • Θεατρική ομάδα της Μ.Κ.Ο. Γυναικών «Ίριδα»

Ομιλία από την πρόεδρο Ρένια Δρόσου.

Θεατρικό δρώμενο με τίτλο: “Κάνουμε Θέατρο  για την  Ψυχή μας”, με αποσπάσματα κειμένων που έχουν γράψει μεγάλοι συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιοί του θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, με πρωταγωνίστρια – ηρωίδα τη γυναίκα.

Σύνθεση κειμένων, διδασκαλία, σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής. Συντελεστές – Ηθοποιοί: Καψετάκη Μαρία, Μαυραντωνάκη Θεοδώρα, Παπαδάκη Ελευθερία, Σπανουδάκη Αγγελική, Ταμπακάκη Αικατερίνη, Τζαγάκη Άννα, Χατζάκη Ειρήνη, Ψυρρά Μαργέτα.

  • Θεατρική ομάδα “Ε.Κ.ΘΕ.Σ.Η.”

Μονόλογος “Το Μπουφάν της Χάρλεϋ” ή “Πάλι καλά…”, του Βασίλη Κατσικονούρη. Στο ρόλο της μάνας η Μαρία Καργιωτάκη και Εύζωνας ο Σπυρίδων Μπουρλέσιας.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μεταξάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

Ώρα προσέλευσης: 18:00 – Είσοδος ελεύθερη.

Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και τροφές για τα αδέσποτα ζώα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει