Οι Γερμανοί δεν εμφανίστηκαν στη δίκη για την επίθεση στο Πέραμα

Για τον Οκτώβριο του 2024 αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στο πρώτο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους Γερμανούς τουρίστες και τους δύο κρητικούς, πριν εκτροχιαστεί παντελώς η κατάσταση μέσα στο Πέραμα Μυλοποτάμου οπότε και ολόκληρη η Ελλάδα είδε το βίντεο-ντοκουμέντο.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ασύλληπτες σκηνές που είχαν εκτυλιχθεί στην «καρδιά» του Περάματος, στη διάρκεια της επεισοδιακής καταδίωξης του ενοικιαζόμενου οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις Γερμανοί, μέλη οικογένειας, από τον 39χρονο οδηγό του 4χ4, με  συνοδηγό έναν 37χρονο;

Τους εγκλώβισε με το «θηριώδες» όχημα του, τους εμβόλισε κατ’ επανάληψη και όταν πια τους προσπέρασε, «σκαρφάλωσε»  με οπισθοπορεία  στο καπό του ενοικιαζόμενου οχήματος, με τους Γερμανούς να  προσπαθούν να σωθούν ουρλιάζοντας. Μπήκαν ντόπιοι στη μέση, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, για να τους προστατεύσουν και να τους φυγαδεύσουν.

Στη χθεσινή δίκη κατηγορούμενοι ήταν δύο από τους Γερμανούς τουρίστες που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος των δύο κρητικών, για τις μπουνιές που έπεσαν έξω από το Πέραμα.

Ωστόσο δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2024. Εκκρεμεί βέβαια ο προσδιορισμός εκδίκασης της κύριας υπόθεσης με κατηγορούμενους τους δύο κρητικούς, οι οποίοι παραπέμπονται να δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Όπως έγραψε η «Π» πριν μερικές ημέρες, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Ρεθύμνου αποφάνθηκε  ότι τα κίνητρα της επίθεσης ήταν εγωιστικά και όχι ρατσιστικά, όπως αρχικά τους είχε αποδοθεί. Θεωρεί ότι ο 39χρονος οδηγός του 4χ4 προέβη στην πράξη αυτή «ορμώμενος από εγωιστικά κίνητρα, με την επιθυμία να εκδικηθεί τους επιβαίνοντες, για τη μπουνιά που είχε «φάει» νωρίτερα στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στη μύτη.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο  δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι τα βασικά αδικήματα τελέστηκαν με ρατσιστικά κίνητρα καθώς:

-τόσο από τις καταθέσεις των παθόντων όσο και από τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, οι δύο κρητικοί αγνοούσαν την υπηκοότητα των παθόντων, δοθέντος και του ότι αυτοί τους απευθύνθηκαν στην αγγλική γλώσσα.

-οι δικαστές θεωρούν  ακόμα  ότι οι κατηγορούμενοι θα συμπεριφέρονταν με τον ίδιο τρόπο ακόμα και αν οι παθόντες ήταν Έλληνες, χωρίς ίχνος μεροληψίας.

Οι βασικές κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπεται να δικαστεί ο 39χρονος  είναι αυτή της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει