Βλέπουν στο ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας στο Ηράκλειο, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο διευθύνων  σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, με τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση, που αποτέλεσε την συνέχεια της αντίστοιχης σύσκεψης που προηγήθηκε στις 08/03/2023 στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ. στο Ηράκλειο,  συμμετείχαν η πρόεδρος  του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μαρία Δαμανάκ, ο αντιπρόεδρος του Κέντρου, κ. Γιώργος Κουκλάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου και εκπρόσωπος των Εργαζομένων, κ. Χρήστος Ποντικάκης  καθώς και ο επιστημονικός συνεργάτης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Δρ. Γεώργιος Μπαζδάνης.

Στην διάρκειά της, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν στον κ. Αρναουτάκη όλα τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Ο.Α.Κ., για την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, που αφορούν την «Ενεργειακή Αναβάθμιση» των εγκαταστάσεων του «Κέντρου» στο Ηράκλειο, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης για την εξεύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου, προκειμένου τα ως άνω έργα να υλοποιηθούν. «Η Ενεργειακή Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κέντρου είναι εφικτή.

Θα συνεργαστούμε με τον Ο.Α.Κ. για την πληρότητα του φακέλου και μέσω μιας Προγραμματικής Σύμβασης η οποία θ’ ακολουθήσει το προσεχές χρονικό διάστημα, θα το εντάξουμε σε σχετικό χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ. Η υλοποίηση του έργου, εκτιμώ πως θα περάσει σύντομα στην πράξη», υπογράμμισε στη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

«Συνεχίζοντας τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε τους τελευταίους μήνες με τις υπηρεσίες μας και τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, συναντηθήκαμε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Με τους συνεργάτες μου ενημερώσαμε λεπτομερώς  για την ολοκλήρωση των μελετών που αφορούν την «Ενεργειακή Αναβάθμιση» των εγκαταστάσεων του Κέντρου, αλλά και την ανάγκη να εξευρεθεί άμεσα το απαραίτητο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα η συνδρομή του κ. Αρναουτάκη θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, προκειμένου τα πολύ σημαντικά αυτά έργα να ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται» ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης. Υπενθυμίζεται ότι προϋπολογισμός του έργου, σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις του «Κέντρου» στο Ηράκλειο,  ανέρχεται σε 398.157,63 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει