Στο Ηράκλειο το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

316

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει 21 με 29 Μαρτίου 2023 για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες πόλεις.

Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Εκπροσωπούνται όλα τα είδη, από την κωμωδία μέχρι το δράμα, από τις κοινωνικές μέχρι τις ιστορικές ταινίες, προσφέροντας ένα πορτρέτο της κοινωνίας και της ανθρώπινης κατάστασης σε όλα τα στάδιά της.

Στο Ηράκλειο διοργανώνεται 22 με 24 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και εκτός από τις προβολές περιλαμβάνει και μια ενδιαφέρουσα συναυλία.

Πρόγραμμα προβολών

Τετάρτη 22/03/2023

Στις 19:00

Azuro-Αζούρο-Matthieu Rozé -2022 -104’ με τους: Valérie Donzelli, Yannick Choirat, Nuno Lopes, Maya Sansa, Thomas Scimeca. Είναι καλοκαίρι, η ζέστη είναι αφόρητη, το κλίμα αποσυντονισμένο. Μια παρέα φίλων επιστρέφει, όπως κάθε χρόνο, στο αγαπημένο τους χωριουδάκι, χτισμένο μεταξύ βουνού και θάλασσας. Ως συνήθως βαριούνται, τρώνε και πίνουν πολύ. Δεν δίνουν καμία σημασία, ούτε στη φωτιά που εξαπλώνεται στο βουνό, ούτε στον κόσμο γύρω τους. Όμως φέτος, ένας μυστηριώδης άντρας καταφθάνει από τη θάλασσα και διαταράσσει την υποτιθέμενη ισορροπία τους…

Στις  21:15

Le monde après nous | Ο Κόσμος Μετά από Μας-Louda Ben Salah-Cazanas-2021-85’ με τους: Aurélien Gabrielli, Louise Chevillotte, Saadia Bentaïeb, Jacques Nolot. Ο Labidi είναι ένας νέος άνθρωπος του σήμερα: εναλλάσσει μικροαπάτες με περιστασιακές δουλειές, ζει με συγκάτοικο σε μικροσκοπική γκαρσονιέρα και ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Όμως η συνάντησή του με την Elisa τον αναγκάζει να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής του, πέρα από τις δυνατότητές του.

Πέμπτη 23/03/2023

Στις 19:00

Allons enfants | Πρωτάρηδες-Thierry Demaizière, Alban Teurlai-2021-110’ Στην καρδιά του Παρισιού, ένα λύκειο αναλαμβάνει μια τολμηρή πρόκληση: να ενσωματώσει μαθητές από εργατικές συνοικίες και να σπάσει την αλυσίδα της σχολικής αποτυχίας, μέσω του χιπ χοπ. Η ιστορία αυτής της μοναδικής στα γαλλικά χρονικά εμπειρίας

 Στις 21:15

Les Goûts et les Couleurs | Περί Ορέξεως-Michel Leclerc-2022-110’ με τους: Rebecca Marder, Félix Moati, Judith Chemla, Philippe Rebbot. Η Marcia, νεαρή τραγουδίστρια, ηχογραφεί ένα άλμπουμ με την Daredjane, ροκ είδωλο της δεκαετίας του ΄70, η οποία εξαφανίζεται ξαφνικά. Για να κυκλοφορήσει το άλμπουμ τους, πρέπει να πείσει τον κληρονόμο της Daredjane, τον Anthony, πωλητή στην αγορά μιας μικρής πόλης, ο οποίος ποτέ δεν συμπάθησε ούτε τη θεία του ούτε τη μουσική της. Μεταξύ καλού και κακού γούστου, δημοφιλούς και το εκλεπτυσμένου, ειλικρίνειας και ψέματος, οι δύο κόσμοι τους συγκρούονται. Εκτός, βέβαια, αν η αγάπη

Παρασκευή 24/03/2023

Στις 18:30

Grand Paris | Μεγάλο Παρίσι-Martin Jauvat-2022-80’ με τους: Sébastien Chassagne, Martin Jauvat, William Lebghil, Mahamadou Sangaré Οι Leslie και Renard, δύο νεαροί από τα παρισινά προάστια, βρίσκουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε εργοτάξιο του μελλοντικού μετρό του Μεγάλου Παρισιού. Πρόκειται για ένα τεχνούργημα, ένα αρχαίο φυλαχτό ή ένα απομεινάρι ενός εξαφανισμένου πολιτισμού; Πεπεισμένοι ότι βρήκαν τη χήνα που γεννάει τα χρυσά αυγά, οι δύο φίλοι ερευνούν, με τα μέσα που διαθέτουν, κατά τη διάρκεια μιας τρελής νύχτας στις τέσσερις γωνιές του ευρύτερου Παρισιού.

Στις 20:15

Aίθουσα Συναυλιών Βραδιά γαλλικής μουσικής-Ελένη Σφακιανάκη, τραγούδι-Γιώργος Δαραβέλης, σαξόφωνο-Λίλυ Δάκα, πιάνο-45’ Έργα Γάλλων συνθετών και τραγούδια της Barbara, της Juliette Greco, της Edith Piaf, περιγράφουν νοσταλγικά με τους ήχους της ανθρώπινης φωνής, του σαξόφωνου και του πιάνου μια υπέροχη νεότητα ανεπιστρεπτί χαμένη, που ανασαίνει με τα πεσμένα φύλλα και την ευτυχισμένη αθωότητα κάτω από τον ουρανό του Παρισιού. Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Στις  21:15

Ailleurs si j’y suis | Στο καλό να πάμε-François Pirot-2022-103 με τους: Suzanne Clément, Jérémie Renier, JeanLuc Bideau. Ενώ η οικογένειά του και η δουλειά του είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, ο Mathieu, χωρίς προειδοποίηση, πηγαίνει στο δάσος και μένει εκεί. Αντιμέτωπη με αυτή τη ριζική αλλαγή και την έλλειψη εξουσίας που αυτή συνεπάγεται, η οικογένειά του, κλονισμένη, θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τις επιλογές της.

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων του Φεστιβάλ αξίας 6 ευρώ και 8 ευρώ για διπλή προβολή (ημερήσιο) και 5 ευρώ για την συναυλία ξεκίνησε και το κοινό θα μπορεί να τα προμηθευτεί από:

  • Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00-15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00- 14:00 και 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247)
  • Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3Tv1xi4
  • Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Είσοδος στις αίθουσες

Προσέλευση θεατών: 10 λεπτά πριν την αναγραφόμενη ώρα έναρξης προβολής. Μετά την έναρξη της προβολής δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της προβολής, δεν πραγματοποιείται διάλειμμα.

Οι θέσεις για το Φεστιβάλ δεν είναι αριθμημένες. Για την είσοδο στην αίθουσα θα ελέγχεται το εισιτήριο (τυπωμένο ή ηλεκτρονικό).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει