Μια παράσταση με θέμα τα ηλεκτρονικά εγκλήματα στο διαδίκτυο

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

188

Με τα ηλεκτρονικά εγκλήματα,  ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο που συνταράσσει τον σύγχρονο κόσμο, καταπιάνεται η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα, τέσσερα χρόνια μετά τις «Γυναίκες από Χώμα» με τις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών, το «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» που πραγματεύτηκε την κακοποίηση παιδιών απ’ όλο τον κόσμο και το «ΕΜΠΟΡΙΟ» που αφορούσε την Εμπορία ανθρώπων.

Η  παράσταση «Δεν είναι Παιχνίδι», με αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών  που έχουν εκτεθεί σε κακοποιητικές συνθήκες στο διαδίκτυο, θα παρουσιαστεί σήμερα Σάββατο 18 και αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στις 9μ.μ. Θέατρο Αντίβαρο, Κριτοβουλίδου 15-17 Ρέθυμνο.

Οι μορφές του ηλεκτρονικού εγκλήματος που θίγονται μέσα από την παράσταση είναι τα έμφυλα διαδικτυακά εγκλήματα που συχνά οδηγούν σε δημόσια διαπόμπευση (sextortion, revenge porn), το διαδικτυακό bullying, τα challenges που οδηγούν σε αυτοκτονίες, οι διάφορες μορφές κακοποίησης που συντελούνται σε chat rooms, dating apps και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τέλος ο εθισμός στο διαδίκτυο.

Συγγραφή έργου/σύνθεση κειμένων: Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα, σκηνοθεσία-φωτισμοί: Παναγιώτης Ι.Ε. Βασιλείου και Αναστασία Τσούτση, εικαστική επιμέλεια-σκηνογραφία: The Krank, μουσική σύνθεση: Solmeister.

Τeaser/Trailer παράστασης: Βίνα Σέργη.

Γραφιστική Επιμέλεια: Νοve Graphics

Sound design: Γιάννης Ανδριτσόπουλος.

Φωτογραφίες παράστασης: Τhe Krank

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση.

Τυπογραφείο για την καλλιτεχνική επιμέλεια και έκδοση του προγράμματος- βιβλίου 100 σελ. της παράστασης: Εκδόσεις ΚΨΜ.

Παραγωγή – Έρευνα για την επιμέλεια κειμένων: Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10  ευρώ. Φοιτητές-ριες/ Mαθητές-τριες/ AμΕΑ/ άνω των 65/ 8 ευρώ.

Διάρκεια παράστασης  75 λεπτά.

Κράτηση εισιτηρίων: 6988399325.

Η παράσταση «Δεν είναι Παιχνίδι» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει