Φίλοι ΙΤΕ: Για τον Γ. Παπαδάκη η πρώτη φετινή εκδήλωση

241

Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας) στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων του οργανώνει την εφετινή,  πρώτη εκδήλωσή του, αφιερωμένη στη μνήμη  ενός από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης, της λειτουργίας και της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννη Παπαδάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και περιλαμβάνει δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος θα αναπτυχθεί από τρεις διακεκριμένους, ειδικούς επιστήμονες το ενδιαφέρον και επίκαιρο, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, θέμα της ενέργειας.

Ειδικότερα θα μιλήσουν Ο κ. Νίκος Πασαδάκης, διευθυντής Ινστιτούτου Γεωενέργειας του ΙΤΕ, καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα, «Ενεργειακή μετάβαση: Επιχειρηματική ευκαιρία ή βιώσιμη προοπτική;». Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Γρηγόρη Στεργιούλη, χημικού μηχανικού με θέμα «Ενέργεια στην Ελλάδα. Διάρθρωση αγοράς, χρηματιστήριο ενέργειας και προκλήσεις».

Ακολουθεί ο κ. Χάρης Δούκας, αναπληρωτής καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα μιλήσει με θέμα «Οι μεγάλοι νικητές του ενεργειακού πολέμου».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η απονομή του βραβείου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου 2023 σε ερευνητή του Ιδρύματος, για καινοτόμο επιστημονική έρευνα, που παρέχει δυνατότητες για επιχειρηματική αξιοποίηση.

Το βραβείο, που συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ, θα απονείμει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει