Ελλείψεις στο ΠΑΓΝΗ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

260

Σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό αντιμετωπίζουν οι κλινικές του ΠΑΓΝΗ αφού, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, η διοίκηση εγκρίνει τις μισές ποσότητες που ζητούν τα τμήματα.

Το Σωματείο αναφέρει:

“Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΠΑΓΝΗ προκαλούν οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, όπως συσκευές χορήγησης φαρμάκων, σύριγγες, επιδεσμικό υλικό, φιαλίδια αιμοληψίας, κ.α., παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των συναδέλφων του τμήματος Προμηθειών και των υπόλοιπων υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Η έγκριση της διοίκησης στο ήμισυ της ποσότητας που αιτούνται καθημερινά τα τμήματα δεν επαρκεί για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Η κυβέρνηση με την περικοπή του προϋπολογισμού δεν εξασφαλίζει τον επαρκή εφοδιασμό των δημόσιων μονάδων υγείας με υγειονομικό υλικό.

Συγκεκριμένα, δεν έχει εξασφαλίσει με κεντρική προμήθεια, την επάρκεια υγειονομικού υλικού για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών του νοσοκομείου, με συνέπεια τα συνεχή αιτήματα των κλινικών και τμημάτων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Αποδεικνύεται ότι με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου και της διοίκησης για εξοικονόμηση δαπανών με την περικοπή σε υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία του νοσοκομείου, μειώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Ζητάμε να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

► να καλυφθούν άμεσα, με κεντρικές προμήθειες, οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό.

► να εξασφαλισθεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει