ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Δίνουν και την ψυχή τους για το Νεπάλ!

679
  • Με στόχο η ψυχή τους να συναντήσει την ψυχή των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, Ηρακλειώτες βάζουν πλώρη για το μακρινό Νεπάλ. Η αποστολή θα γίνει το διάστημα από 7 ως 17 Απριλίου, όταν 25 εθελοντές θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την τοπική κοινότητα της περιοχής Sindupalchuk (που βρίσκεται στα υψίπεδα των Ιμαλαϊων) και πιο συγκεκριμένα στα χωριά Takure και Bimire, που επλήγησαν από τον δυνατό σεισμό του 2015 και από τον οποίο καταστράφηκαν και τα 240 σπίτια της περιοχής.

Στόχος είναι η στήριξη του νέου project του τοπικού οργανισμού Conscious Impact με τίτλο “The Bimire Water Project” που έχει ως σκοπό να παρέχει σε 82 νοικοκυριά στο χωριό Bimire πόσιμο νερό.

Ταυτόχρονα, οι εθελοντές, μεταξύ των οποίων και ένας μαθητής, θα συμβάλουν στην ανοικοδόμηση του χωριού Takure, η οποία ξεκίνησε από το 2016 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και βασίζεται στην τεχνική της φυσικής δόμησης. Ακόμη θα εστιάσουν στη σχολική ενδυνάμωση και την περιβαλλοντική ενίσχυση της τοπικής κοινότητας!

Περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή και πώς μπορεί κανείς να βοηθήσει μπορεί να βρει στον εξής σύνδεσμο https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Backpackbrothers-Namaste?fbclid=IwAR3fJkuusC87BpOV9VcUxWwmslLoNTM67LvAvlAAWJ2F_8ILAHtCX06YDg&amp%3Brequest_locale=en.

Η προσπάθεια στηρίζεται με δωρεές και την αγορά μπλουζών και καρτών που έχουν δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό.

Έτοιμοι για προσφορά!

Στο Νεπάλ θα βρεθούν οι Backpackbrothers, δύο αδέρφια από το Ηράκλειο, οι Βαγγέλης και Σαράντης Σιμάκης. Η ιδέα της δημιουργίας του διδύμου γεννήθηκε πίσω στο 2019 όταν ταξίδεψαν μαζί στην Τανζανία και το χωριό Gongo, μαζί με το Wheeling2help, για να συνδράμουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Σαράντης Σιμάκης
Ο κ. Σαράντης Σιμάκης
Η κ. Αντωνία Καλλιάρου
Η κ. Αντωνία Καλλιάρου

Ο συνιδρυτής των Backpackbrothers και ιδρυτής του Εθελοντικού Σωματείου Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. , Σαράντης Σιμάκης, αναφέρει: «Επιστρέφω στο Νεπάλ μετά από πέντε χρόνια. Με γεμίζει πολύ ως άνθρωπο ότι πηγαίνω σε ένα μέρος που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο.

Αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων που μαζί με τον αδερφό μου και το wheeling2help καταφέρνουμε και επηρεάζουμε κόσμο να ζήσει ένα διαφορετικό ταξίδι. Ένα ταξίδι από το “εγώ” στο ‘’εμείς’’ και ειδικά φέτος που οκτώ άτομα από το Ηράκλειο θα ταξιδέψουμε εκεί και σχεδόν τριάντα άτομα σε σύνολο του γκρουπ μας θα πάμε να συνδράμουμε».

Ο συνιδρυτής BackpackBrothers, Βαγγέλης Σιμάκης,  αναφέρει πως «το ταξίδι στο Νεπάλ θα είναι το τρίτο ταξίδι αλληλόδρασης που οργανώνουμε και πραγματοποιούμε. Θα είναι η πρώτη φορά όμως που ταξιδεύουμε σε χώρα της Ασίας.

Ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς ως εμπειρία ζωής. Κάθε φορά που ταξιδεύω για να προσφέρω, βιώνω έντονα και μοναδικά συναισθήματα. Ο αντίκτυπος της προσφοράς μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων (ντόπιων και εθελοντών) προς το καλύτερο!».

Η κ. Αρετή Παπανικολάου
Η κ. Αρετή Παπανικολάου
Ο κ. Σαράντης Σιμάκης
Ο κ. Σαράντης Σιμάκης

Ο κ. Βασίλης Βελούδας εκπροσωπεί τη Veluda water filters, μια εταιρεία η οποία ξεκίνησε από την Κρήτη πριν 23 χρόνια, με όραμα της την πρόσβαση σε καθαρό νερό για όλους τους ανθρώπους. «Το Bimire water project ήταν κάτι που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, έτσι και αποφάσισα να συμμετέχω εθελοντικά μαζί με τον μεγάλο μου γιο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε ώστε 82 νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό» αναφέρει.

Η κ. Αντωνία Καλλιάρου είναι ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου στο Ηράκλειο. Αναφέρει ότι «από πολύ μικρή ηλικία μου άρεσε να βοηθάω είτε σε εθελοντικές ομάδες είτε αυτόνομα. Η ηθική ικανοποίηση που νιώθω μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι πολύ μεγάλη.

Η χαρά μου που φέτος κατάφερα να ανήκω στην ομάδα των Backpackbrothers είναι απερίγραπτη. Ελπίζω και εύχομαι αυτή να είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού προς τον εθελοντισμό, γιατί, όπως και να το κάνουμε ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής»!

Ο κ. Νικήτας Διαλυνάς περιγράφει τα συναισθήματά του ως εξής:  «Περιμένοντας να φύγουμε για Νεπάλ. Από τέτοιες δράσεις μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει κανείς. Αυτό μου έμαθε το ταξίδι μας στην Τανζανία με τους backpackbrothers πριν δύο χρονια. Γυρίσαμε πίσω στην Ελλάδα έχοντας αναθεωρήσει πολλά πράγματα και ταυτόχρονα εκτιμήσει όσα έχουμε.

Ο κ. Νικήτας Διαλυνάς 
Ο κ. Νικήτας Διαλυνάς
Ο κ. Βασίλης Βελούδας
Ο κ. Βασίλης Βελούδας

Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε άλλη μια διαφορετική χώρα, κουλτούρα, ανθρώπους, και πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε τη βοήθεια μας στη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Takure για την ανοικοδόμηση του μετά τον μεγάλο σεισμό του 2015 που άφησε τόσες οικογένειες χωρίς στέγη. Εύχομαι από αυτή την προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι συνάνθρωποι μας και κάθε χρόνο οι εθελοντικές δράσεις εντός κι εκτός Ελλαάδας να αυξάνονται».

Η Λίλα Μικρογιαννάκη σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής. «Μετά το ταξίδι στην Τανζανία με την wheeling2help και τους backpackbrothers στην Τανζανία είμαι πανέτοιμη για την νέα εμπειρία αλληλοδρασης στο Νεπάλ! Εύχομαι σε όλους να ζήσουν μία τέτοια εμπειρία ζωής» αναφέρει.

Η Ιωάννα Παπαγιαννάκη είναι 22 χρονών και σπουδάζει Κοινωνική Εργασία στο Ηράκλειο. «Ασχολούμαι με τον εθελοντισμό ενεργά τέσσερα χρόνια και νιώθω ευτυχισμένη από τις στιγμές και τα συναισθήματα που έχω βιώσει.

Η κ. Ιωάννα Παπαγιαννάκη
Η κ. Ιωάννα Παπαγιαννάκη
Η Λίλα Μικρογιαννακη
Η Λίλα Μικρογιαννακη

Για μένα ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής, πηγή έμπνευσης και ανιδιοτελής αγάπη. Πρεσβεύει ανθρωπιά, αλληλεγγύη, σεβασμό και σίγουρα ένωση ανθρώπων.

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω σε εθελοντικό ταξίδι. Πριν δύο χρόνια ταξίδεψα στην Τανζανία και οι αναμνήσεις ακόμη κατακλύζουν το μυαλό μου. Φέτος, για το Νεπάλ, στόχος μου είναι να δοκιμάσω τα όρια, να γνωρίσω νέους ανθρώπους και πολιτισμούς και να μοιράσω όσα περισσότερα χαμόγελα μπορώ» περιγράφει.

Η κ. Αρετή Παπανικολάου είναι δασκάλα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Πιστεύω βαθιά πως όταν κάνεις κάτι καλό για κάποιον, ενισχύεις τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμησή σου. Όταν προσφέρεις χωρίς ιδιοτέλεια ,νιώθεις πληρότητα και ικανοποίηση. Πιστεύω, ακόμη, πως η αλληλεγγύη είναι το μόνο που μας έχει απομείνει και αλληλεγγύη σημαίνει συμπαραστέκομαι και προσφέρω έμπρακτα τη βοήθειά μου.

Μια βοήθεια που δεν έχει όρια και σύνορα. Γνωρίζοντας, λοιπόν, για τη δράση της ομάδας  Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. και των Backpack Brothers, αποφάσισα και γω να συμβάλω σε αυτή τους την προσπάθεια, ταξιδεύοντας στο μακρινό Νεπάλ, σε ένα ταξίδι προσφοράς και αλληλεγγύης. Ανυπομονώ να βιώσω αυτην τη μοναδική εμπειρία!» τονίζει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει