Ανήλικος πήγε στα χιόνια χωρίς αλυσίδες και συνοδό

«ΕΒΡΕΞΕ» ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΚΑΘΑΡΟΥ

670

Κινητοποίησαν την πυροσβεστική και την αστυνομία με την απόφασή τους – μέσα στη νύχτα- να πάνε βόλτα στα χιόνια και μάλιστα χωρίς αλυσίδες. Οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι θέλησαν να παίξουν χιονοπόλεμο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, δεν υπολόγισαν τα δεδομένα και ακινητοποιήθηκαν με το αυτοκίνητό τους κοντά στο οροπέδιο Καθαρού. Το αυτοκίνητο το οδηγούσε ένας 17χρονος, στο όχημα επέβαιναν επίσης ένας συνομήλικός του και ένας 16χρονος, όλοι τους κάτοικοι της ίδιας περιοχής.

Ο ανήλικος οδηγός πήρε το αυτοκίνητο του πατέρα του, ενώ ο ίδιος είναι σύμφωνα με πληροφορίες κάτοχος διπλώματος.

Όταν το όχημά τους ακινητοποιήθηκε κάλεσαν σε βοήθεια την πυροσβεστική και την αστυνομία. Όχημα της Πυροσβεστικής με δύο άνδρες τους εντόπισε και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 17χρονος οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στην τροχαία Αγίου Νικολάου και λίγη ώρα μετά εμφανίστηκε και ο πατέρας του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ανήλικο βεβαιώθηκαν δύο πρόστιμα. Το πρώτο, ύψους 80 ευρώ, αφορούσε στη μη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Το δεύτερο πρόστιμο βεβαιώθηκε διότι ο ανήλικος αν και είχε δίπλωμα οδήγησης, ωστόσο θα έπρεπε, λόγω της ανηλικότητάς του, όταν οδηγεί να συνοδεύεται και από ενήλικο άτομο.

Σε αυτή την περίπτωση η παράβαση που του βεβαιώθηκε ήταν της τάξεως των 100 ευρώ, ενώ συνοδευόταν και από μήνυση γιατί οδηγούσε χωρίς την παρουσία ενήλικα. Μήνυση βεβαιώθηκε και στον πατέρα του 17χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Πατέρας και γιος αναχώρησαν αφού τους βεβαιώθηκαν πρόστιμα και μηνύσεις.

Μεγάλη κινητοποίηση μέσα στη νύχτα

Την ίδια ώρα μεγάλη ήταν η κινητοποίηση προχθές το βράδυ για ένα παιδί που υπέστη έγκαυμα και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι, προσχολική ηλικίας, υπέστη έγκαυμα από ρόφημα ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και ήταν απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Το ασθενοφόρο παρά τη σφοδρή χιονόπτωση έφτασε και παρέλαβε το παιδί
Το ασθενοφόρο παρά τη σφοδρή χιονόπτωση έφτασε και παρέλαβε το παιδί

Το ασθενοφόρο όμως έπρεπε να περάσει από το ορεινό Σελί Αμπέλου του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σε συνθήκες πυκνής χιονόπτωσης.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα ωστόσο είχαν φροντίσει ο δρόμος να είναι ανοιχτός, παρά το γεγονός ότι στο σημείο το χιόνι ξεπερνούσε το ένα μέτρο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, το ασθενοφόρο πέρασε με ασφάλεια από το «δύσκολο» Σελί Αμπέλου και μετέφερε στο νοσοκομείο τον μικρό ασθενή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει