Οι ελιές είχαν βεντέμα, αλλά εκείνος έμεινε με το ελαιοραβδιστικό στο χέρι

Θα έβγαζε τουλάχιστον 200 τσουβάλια 

41.872

Τουλάχιστον 200 τσουβάλια ελαιόκαρπου  θα έβγαζε, όπως υπολογίζει, 43χρονος σε χωριό της Μεσσαράς,  όμως  έμεινε με το ελαιοραβδιστικό στο χέρι. Από τα 230 ελαιόδεντρα, είχαν ραβδιστεί εν αγνοία του περισσότερες από 170 ελιές, μεγάλες και φορτωμένες.

Είναι μία από τις περιπτώσεις που αποδίδονται στη δράση 35χρονου από τη Μεσσαρά, ο οποίος φέρεται να  είχε στήσει μπίζνα κανονική σε ξένα λιόφυτα, χωρίς οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν το παραμικρό. Το τελευταίο δίμηνο φέρεται να ράβδισε περισσότερες από 400 ελιές από έξι-επτά διαφορετικά λιόφυτα.

Στην κατάθεσή του ο 43χρονος περιγράφει ότι πήγε 1η Δεκεμβρίου να ραβδίσει το λιόφυτο και τότε διαπίστωσε ότι είχαν ραβδίσει τις ελιές. «Οι συγκεκριμένες ελιές υπολογίζω ότι είχαν συνολικά τουλάχιστον 200 τσουβάλια, με το ελάχιστο 2.600 κιλά ελαιόλαδο, συνεπώς η ζημιά ανέρχεται στο ποσό των 13.000 ευρώ».

Ο 35χρονος, ο οποίος  είχε στήσει και συνεργείο με τη συμμετοχή δύο Πακιστανών, 35 και 23 ετών αντίστοιχα, εντόπιζε ελαιώνες οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν ζουν στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή σε Τεφέλι, Πυράθι κλπ, αλλά διαμένουν είτε στο Ηράκλειο ή πολύ περισσότερο στην Αθήνα.

Περιήλθαν στη διάθεση των Αρχών κάποιες σχετικές πληροφορίες, τους εντόπισαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε καταγγελία από την ιδιοκτήτρια ελαιώνα, η οποία δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το λιομάζωμα στην περιουσία της. Μεταβαίνοντας οι αστυνομικοί στο σημείο είδαν τους δύο Πακιστανούς, οι οποίοι είχαν ήδη μαζέψει τέσσερα τσουβάλια, ενώ ο 35χρονος επιχειρούσε να τα φορτώσει στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος  φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ότι… μπέρδεψε τα λιόφυτα αλλά οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Στην κατάθεσή του αστυνομικός του Α.Τ. Αστερουσίων αναφέρει  ότι ο 35χρονος δεν απαντούσε με σαφήνεια για την ιδιοκτησία του λιόφυτου. Στην πορεία αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν ήταν δικό του αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τις 16 Φεβρουαρίου καθώς απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει