Νεκρός εντοπίστηκε ο τερματοφύλακας της Μαλάτιασπορ, Εγιούπ Τουρκασλάν, στα συντρίμμια κτηρίου που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε στην Τουρκία. Η είδηση του θανάτου του 28χρονου Τούρκου τερματοφύλακα βύθισε στο πένθος τον κόσμο του αθλητισμού.
Σοβαρό τραυματισμό υπέστη ο ποδοσφαιριστής της ίδιας ομάδας, Μπαρίς Μπασντάς, ο οποίος πήδηξε από τον δεύτερο όροφο την ώρα της πρώτης μεγάλης σεισμικής δόνησης στην Τουρκία.
Την ίδια ώρα αγιο φαίνεται πως είχαν δύο παίκτες της Χατάισπορ καθώς κατάφεραν να ανασυρθούν ζωντανοί από συντρίμμια πολυκατοικίας που κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό, ενώ άλλα δύο μέλη της ομάδας παραμένουν αγνοούμενοι.
Αυτοί που διασώθηκαν είναι οι Μπουράκ Οκσούζ και Μπερντούγκ Γιλντιρίμ τους οποίους διασώστες έβγαλαν από τα συντρίμμια, όπως και ένα μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας, ο Κερίμ Αλιτσί.
Ωστόσο, αγνοούνται δύο μέλη της ομάδας της Χατάι που φέρεται να βρίσκονται κάτω από κτήρια που κατέρρευσαν, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Κρίστιαν Ατσου, καθώς και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Τανέρ Σαβούτ.
Συντετριμμένος και ξεσπώντας σε λυγμούς, ο βετεράνος Τούρκος ποδοσφαιριστής-θρύλος της Τουρκίας και της Φενέρμπαχτσε, Βολκάν Ντεμιρέλ, ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα ένα βίντεο με το οποία ζητά απεγνωσμένα βοήθεια.
Ειδικότερα, ο Βολκάν Ντεμιρέλ, ο οποίος σήμερα είναι προπονητής της Χατάισπορ, κάλεσε όλους να βοηθήσουν όσο μπορούν στην αντιμετώπιση αυτής της φυσικής καταστροφής.
«Εδώ είναι τραγικά. Όλοι πεθαίνουν στο Hataj. Στείλτε ένα ασθενοφόρο, βοηθήστε. Οι συνθήκες είναι πολύ κακές. Βοήθεια, δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τον κόσμο. Παρακαλώ βοηθήστε για χάρη του Αλλάχ», είπε ο Ντεμιρέλ, ξεσπώντας σε λυγμούς.