Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στο Μουσείο Ηρακλείου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

229

Tη στήριξή του  στον αγώνα των εργαζομένων στο Μουσείο Ηρακλείου εκφράζει η Νομαρχιακή  Επιτροπή  Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και καλεί  τους πολίτες του Ηρακλείου να συμμετέχουν μαζικά  στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, αύριο Κυριακή 05/02/2023, από τις 10:00 έως τις 13:00.

“Η επιστημονική κοινότητα, τονίζεται μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στα Μουσεία, η κοινωνία του Ηρακλείου στο σύνολό της, αντιδρά δυναμικά για την αποκοπή των πέντε μεγάλων και πιο προσοδοφόρων δημόσιων μουσείων από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, που οδηγούν στην  υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Η μετατροπή σε ΝΠΔΔ, ουσιαστικά σημαίνει:

  • Ότι το Μουσείο θα το διαχειρίζεται ένα διορισμένο, από την εκάστοτε κυβέρνηση, Δ.Σ. που θα λειτουργεί σύμφωνα με συμφέροντα αλλότριων με τον πολιτισμό παραγόντων.
  • Φέρνει τον «εκσυγχρονισμό» στα εργασιακά δικαιώματα,  καταργώντας τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις, με δυνατότητα τροποποίησης των όρων απασχόλησης.
  • Υπονομεύει την ασφάλεια των αρχαιοτήτων και προωθεί την εμπορευματοποίησή τους (μισθώσεις χώρων του Μουσείου, μακροχρόνιοι (25+25 χρόνια), δανεισμοί αρχαιοτήτων κλπ.
  • Περικόπτονται όλες οι δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες, (εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και πολιτιστικές δραστηριότητες).

Απόφαση των εργαζομένων στα Μουσεία, αλλά και της Ηρακλειώτικης κοινωνίας, είναι η αντίσταση σε τούτη την πολιτική, σε τούτο το ξεπούλημα του εμβληματικού για την πόλη αλλά και τη χώρα Μουσείου. Στηρίζουμε τούτο τον αγώνα”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει