Πλειοδοτικός διαγωνισμός για επτά αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΑΠ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 59 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ - ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ

301

Τη διακήρυξη για τη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχων (μισθωτών) σε 59 αναψυκτήρια και εστιατόρια, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, μεταξύ των οποίων 7 στην Κρήτη, δημοσίευσε χθες  ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, με τη θετική έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας, που σε αυτή την έκταση επιχειρείται για πρώτη φορά από συστάσεως του πρώην ΤΑΠ, ο αριθμός των αναψυκτηρίων ανέρχεται συνολικά σε 75.

Παράλληλα, με τον διαγωνισμό προβλέπεται να εγκατασταθούν 38 αυτόματοι πωλητές νερού-αναψυκτικών στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και σε κάποιους χώρους που δεν διαθέτουν αναψυκτήριο.

«Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της οικονομίας των εμπειριών. Τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και σε μείζονες αρχαιολογικούς χώρους, δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε νερό.

Το ΥΠΠΟΑ και ο ΟΔΑΠ δούλεψαν μεθοδικά και συστηματικά, ώστε ο οργανισμός να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή του δυναμική, εφαρμόζοντας σύγχρονο τρόπο λειτουργίας και βελτιώνοντας συνεχώς το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών του, προς τους επισκέπτες», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Προθεσμία κατάθεσης προσφορών

Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 28η Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τρίτη, και ώρα 14.00 μ.μ.

Οι προσφορές υποβάλλονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 22 της παρούσας διακήρυξης. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 μ.μ. ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 30 της παρούσας διακήρυξης.

Περισσότερες πληροφορίες:  https://www.tap.gr/tapadb/index.php/anakoinoseis/869-2023-02-01-15-21-28

ΕΦΑ Ηρακλείου

Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού  –   θα έχει  ετήσια διάρκεια λειτουργίας -εκκρεμεί η παράδοση του μισθίου στο πλαίσιο σύμβασης που έχει λήξει-   το 2022 δέχτηκε 576.115 επισκέπτες.

Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων     -θα έχει  ετήσια διάρκεια λειτουργίας-δεν λειτούργησε ως τώρα- το 2022 δέχτηκε 28.919 επισκέπτες.

Ενετικό φρούριο Κούλε θα έχει  ετήσια διάρκεια λειτουργίας ,είναι ελεύθερο -το 2022  δέχτηκε 94.627 επισκέπτες.

ΕΦΑ Λασιθίου

Αρχαιολογικός χώρος Γουρνιών – θα έχει  εποχική  διάρκεια λειτουργίας -είναι ελεύθερο -το 2022 δέχτηκε 6.559 επισκέπτες.

Αρχαιολογικός χώρος Ζάκρου  – θα έχει  εποχική  διάρκεια λειτουργίας είναι ελεύθερο -το 2022 δέχτηκε  5.306επισκέπτες.

Αρχαιολογικός χώρος Λατούς   – θα έχει  εποχική  διάρκεια λειτουργίας -είναι ελεύθερο -το 2022 δέχτηκε  5.306 επισκέπτες.

Αρχαιολογικός χώρος Σπιναλόγκας θα έχει  εποχική  διάρκεια λειτουργίας  – εκκρεμεί η παράδοση του μισθίου στο πλαίσιο σύμβασης που έχει λήξει-   το 2022 δέχτηκε 118.529 επισκέπτες

Θέσεις για Αυτόματους πωλωτές

Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας.

Αρχαιολογικός χώρος Αρμένων.

Αρχαιολογικός χώρος Ελεύθερνας.

Αρχαιολογικός  χώρος Άπτερας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει