Αυτή είναι μπίζνα: 35χρονος ράβδισε πάνω από 400 ξένα ελαιόδεντρα! 

Οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ιδέα για το λιομάζωμα 

1.506

Με την τιμή του ελαιόλαδου να βρίσκεται στα ύψη, 35χρονος από χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου είχε στήσει κανονική μπίζνα, ραβδίζοντας… ξένα λιόφυτα. Το τελευταίο δίμηνο φέρεται να ράβδισε περισσότερες από 400 ελιές από έξι-επτά διαφορετικά λιόφυτα, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν το παραμικρό οι ιδιοκτήτες τους. Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου που χειρίστηκε την υπόθεση, υπολογίζεται ότι ο 35χρονος έβγαλε πάνω από 27.000 ευρώ από το άλεσμα των ξένων ελαιόκαρπων.

Ο 35χρονος, ο οποίος  είχε στήσει και συνεργείο με την συμμετοχή δύο Πακιστανών, 35 και 23 ετών αντίστοιχα, εντόπιζε ελαιώνες οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν ζουν στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή σε Τεφέλι, Πυράθι κλπ, αλλά διαμένουν είτε στο Ηράκλειο ή πολύ περισσότερο στην Αθήνα.

Περιήλθαν στη διάθεση των Αρχών κάποιες σχετικές πληροφορίες, τους εντόπισαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε καταγγελία από την ιδιοκτήτρια ελαιώνα, η οποία δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το λιομάζωμα στην περιουσία της. Μεταβαίνοντας οι αστυνομικοί στο σημείο είδαν τους δύο Πακιστανούς, οι οποίοι είχαν ήδη μαζέψει τέσσερα τσουβάλια, ενώ ο 35χρονος επιχειρούσε να τα φορτώσει στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος  φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ότι… μπέρδεψε τα λιόφυτα αλλά οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα 42 σακιά με ελιές τόσο στο σπίτι του όσο και σε ελαιουργείο της περιοχής. Παράλληλα κατάσχεσαν το όχημά του αλλά και τον ελαιοραβδιστικό εξοπλισμό του.

Η τελευταία πάντως καταγγέλλουσα στάθηκε τυχερή, αφού οι αστυνομικοί τής απέδωσαν τα σακιά με τις ελιές. Αν ζητήσει μεροκάματα ο 35χρονος είναι άγνωστο… Προς το παρόν έχει να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς  παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Πήρε αναβολή για τη Δευτέρα, ενώ οι δύο Πακιστανοί κρατούνται διοικητικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει