Απέραντη θλίψη στον επίλογο της τραγωδίας

ΕΤΣΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΦΑΝΤΟΜ

3.043

«Είσαι αυτός που μας έμαθε ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό…». Ο αδερφός του αδικοχαμένου Στάθη Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ, αποχαιρέτησε τον ήρωα του, όπως είπε, και έκανε όλη την Ελλάδα να δακρύσει.

Εκφώνησε τον επικήδειο με τρεμάμενη φωνή. «Δεν είσαι απλά ένας άνθρωπος, είσαι αυτός που μας έμαθε ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό, ότι από ένα μικρό χωριό μπορούμε όλοι να κάνουμε το αδιανόητο, σε ευχαριστούμε που ήσουν δίπλα μας.

Που μας έμαθες όχι μόνο τα ιδανικά για να αγαπάμε την πατρίδα μας, αλλά στάθηκες δίπλα μας στην οικογένειά μας και η απώλειά σου είναι αδιανόητη. Από το ακριτικό Νευροκόπι απέδειξες για μια ακόμη φορά ποια είναι τα ιδανικά της πατρίδας. Απέδειξες τις έννοιες της οικογένειας και της φιλίας. Ήσουν και θα είσαι πάντα το παράδειγμα προς μίμηση. Σήμερα δεν πρόκειται να λυπηθούμε. Θα βρίσκεσαι πάντα στη σκέψη μας και στη σκέψη όλων των Ελλήνων. Στάθη και Μάριε  σας αγαπούμε και θα σας τιμούμε. Αθάνατοι!».

Στον Γρανίτη Νευροκοπίου το κλίμα ήταν  ιδιαίτερα βαρύ, με την οικογένεια του 31χρονου σμηναγού να μοιράζει κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ήταν εκεί για το ύστατο χαίρε.

Ο αδικοχαμένος Στάθης Τσιτλακίδης
Ο αδικοχαμένος Στάθης Τσιτλακίδης

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 31χρονου πιλότου, η οποία, καθώς προχωρούσε προς την εκκλησία ψιθύριζε «ψηλά, ψηλά» και κοίταζε τον ουρανό. Λίγο αργότερα κατέφθασε και η σύντροφός του, κρατώντας μία φωτογραφία του στα χέρια της. Είχαν αρραβωνιαστεί τον Οκτώβριο και ετοίμαζαν τον γάμο τους. Κατέρρευσε πάνω από τον τάφο του αγαπημένου της.

«Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου σου πότισε με απέραντη θλίψη και ανείπωτο πόνο τις καρδιές της οικογένειάς σου και των συναδέλφων σου», είπε στον επικήδειο που εκφώνησε  ο καλός φίλος και συνάδελφος του Στάθη, ο οποίος επρόκειτο να τον παντρέψει με τη Μαρία.

«Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλινα φτερά σου αφήνοντας ένα κενό στην οικογένειά σου και την Πολεμική Αεροπορία. Υπήρξες έντιμος και ευθύς χαρακτήρας, ειλικρινής στις σχέσεις σου. Θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, τον γιο, τον φίλο, τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Η οικογένειά σου, που μέχρι σήμερα σε στήριζε με περίσσευμα ψυχής, χάνει ένα εκλεκτό τέκνο. Το ήθος και η ευγένειά σου ξεχώριζε. Πέρασες στην αιωνιότητα και την ιστορία, αλλά την αγάπη μας που είχες στη ζωή θα την έχεις για πάντα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει