Στον «πάγο» με τη βούλα η Σούπερ Λιγκ 2

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ

182

Την επ’ αόριστο αναστολή του πρωταθλήματος αποφάσισε ομόφωνα -όπως αναμενόταν- στο χθεσινό της συμβούλιο η Σούπερ Λιγκ 2 για λόγους ανωτέρας βίας και παράλληλα επιφυλάχθηκε να προσφύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια.

Όπως αναφέρει, προχώρησε σε αυτή την απόφαση γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η ΚΥΑ και δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατ. ευρώ από τα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων. Το όνομα του Λευτέρη Αυγενάκη, πάντως, δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

Σημειώνεται ότι δε συστάθηκε επιτροπή για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αφού τα μέλη της Ένωσης περιμένουν να κληθούν οι ίδιοι για το ζήτημα. Εκτός από τις 26 ΠΑΕ της Λίγκας, με την απόφαση για επ’ αόριστο διακοπή, συντάχθηκαν και οι 4 ομάδες Β’ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής:

«Αναστέλλεται επ΄ αόριστον η διεξαγωγή των επόμενων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Κ19 λόγω ανωτέρας βίας, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί η υπ΄ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ που εξεδόθη σε εφαρμογή του Ν 4764/20 άρθρου 79 και δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων, έσοδο προϋπολογισμένο για τη βιωσιμότητα των ομάδων.

Η Super League 2 επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και να προσφύγει αρμοδίως για την προάσπιση των συμφερόντων της στα αστικά και ποινικά δικαστήρια καθ’ οιουδήποτε αυθαίρετα και αναπόδεικτα προσβάλλει, θίγει ή δυσφημεί τόσο τη διοργανώτρια αλλά και τις συμμετέχουσες ΠΑΕ».

ΟΦΙ: «Μας κοροϊδεύει ο Αυγενάκης»

Ο ΟΦ Ιεράπετρας πήρε θέση για το θέμα των χρημάτων από το Στοίχημα και εξαπέλυσε τα… βέλη του κατά του υφυπουργού Αθλητισμού.

«Ο κ. Αυγενάκης φάσκει και αντιφάσκει, κοροϊδεύοντας τις ομάδες της  SL2 και αν συνεχίσει  έτσι, θα τινάξει  όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο στον  αέρα. Το καλοκαίρι ακούγαμε ότι η  κάθε ομάδα της  SL2 θα πάρει από  το  στοίχημα  370.000, πριν ένα μήνα  ακούσαμε για  270.000, πριν δύο  εβδομάδες 170.000 και τώρα ο  κ.  Αυγενάκης  ανακοίνωσε το αστείο ποσό των 70.000 ευρώ. Μοιραία, αποφασίστηκε η επ’ αόριστο  διακοπή του πρωταθλήματος. Αν δεν  ξαναρχίσει ποτέ (δεν το πιστεύουμε), οι επιπτώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη FIFA  θα  είναι  ολέθριες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει