Πώς θα πλήξει την Κρήτη το νέο κύμα κακοκαιρίας

366

Στην «περιοχή 2» η οποία και επηρεάζεται λιγότερο, εντάσσεται η Κρήτη αναφορικά με το νέο κύμα κακοκαιρίας που πρόκειται να πλήξει τη χώρα από το Σαββατοκύριακο.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος για την περιοχή 2 είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά ημιορεινά που και είναι πολύ πιθανόν να λάβουν τη μορφή χιονοκαταιγίδας.

Ειδικά για την Κρήτη, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι έντονες και σε χαμηλότερα σημεία, ενώ προβλέπονται κατά τόπους θυελλώδεις βοριάδες. Στο μεταξύ, ήδη από χθες στους Δήμους όπου έπεσε αρκετό χιόνι, πραγματοποιούνται ενέργειες για τον εκχιονισμό των δρόμων, αφού αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση επισκεπτών το Σαββατοκύριακο.

Σε σχέση με την «περιοχή 1» που περιλαμβάνει την ηπειρωτική Ελλάδα, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φέρει πολλά και επικίνδυνα σε κάποιες περιπτώσεις χιόνια, τσουχτερό κρύο και ισχυρό παγετό με θερμοκρασίες κάτω από το 0 σχεδόν όλο το 24ώρο.

Ειδικότερα με βάση την πρόγνωση, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την περιοχή 1 θα είναι οι αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμη και σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες. Όπου δεν χιονίσει θα σημειωθεί χιονόνερο ή εναλλαγές χιονόνερου – χιονιού.

Είναι πολύ πιθανό εξαιτίας της έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας, οι χιονοπτώσεις να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδων που σημαίνει πως θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα και ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει