Κομπίνα Μηχανολογικού: Έξι χρόνια και στη φυλακή τα δύο αδέρφια 

4.424

Μετά από δύο και πλέον μήνες διαπραγματεύσεων, τα δύο κατηγορούμενα αδέρφια στην υπόθεση της κομπίνας στο Μηχανολογικό παίρνουν τον δρόμο για τη φυλακή. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης χθες επικύρωσε την προτεινόμενη ποινή της εισαγγελέως στο πλαίσιο της διαδικασίας ποινικής διαπραγμάτευσης και έτσι τους επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Όπως έγραψε χθες η «Π», στο πλαίσιο της ποινικής διαπραγμάτευσης  οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών μέρος του ποσού (ήτοι 200.000 ευρώ), όπως φέρεται να τους ζητήθηκε από την εισαγγελική Αρχή ως ένδειξη έμπρακτης μεταμέλειας.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Κρήτης και το Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν σταθερά αρνητικό στη διαδικασία της ποινικής συνδιαλλαγής, απορρίπτοντας και τις δύο προτάσεις για αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας. Και η απόρριψη αυτή είχε να κάνει κυρίως με λόγους ηθικής τάξης.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η  κεντρική ιδέα της απάτης αφορούσε  στην παραποίηση των αποδείξεων για την πληρωμή των απαιτούμενων παραβόλων. Το μέγεθος της κομπίνας  εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει