ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ιστορικό συλλαλητήριο με 10.000 κόσμο

544

Με συμμετοχή χωρίς προηγούμενο, που ξεπέρασε ακόμα κι αυτή του συλλαλητηρίου του 2012 (επίσης για τν διάσωση του Νοσοκομείου), ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συμμετοχή του κόσμου έφτασε τις 10.000 και η παρουσία του κόσμου κυριολεκτικά «παρέλυσε» όλο το κέντρο της Ιεράπετρας.

Το μήνυμα των πολιτών ενάντια στην διαφαινόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου στο πλαίσιΟ του Νέου Χάρτη Υγείας ο οποίος ακόμα διαμορφώνεται από το Υπουργείο Υγείας, αλλά και η τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου, για το οποίο ακόμα μια φορά   εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, ακούστηκε πως λειτουργεί στα όρια της ασφάλειας, είναι σίγουρο πως ακούστηκε πολύ δυνατά,σύμφωνα με το Radiolasithi.gr.

Μήνυμα προς κάθε αρμόδιο του Υπουργείου Υγείας έστειλε με βροντερή φωνή ο αναπληρωτής και υπηρεσιακός διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Γιάννης Πετράκης σε μια σύντομη ομιλία στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

«Στην υγεία και την αρρώστια είμαστε όλοι ίσοι» ήταν μια χαρακτηριστική του φράση, καλώντας τον καθένα να δει και να ακούσει το ηχηρό μήνυμα που στέλνει η μαζική παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο.

Αλυσοδέθηκαν έξω από το νοσοκομείο διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή υποβάθμισή του
Αλυσοδέθηκαν έξω από το νοσοκομείο διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή υποβάθμισή του

Από την κεντρική πλατεία της πόλης όλος ο κόσμος έκανε πορεία προς το Νοσοκομείο και εκεί δόθηκε το σύνθημα ώστε να πιαστούν όλοι χέρι με χέρι και να κυκλώσουν το Νοσοκομείο στέλνοντας ταυτόχρονα ένα υπερκομματικό μήνυμα ενότητας αλλά και τη βούληση κάθε πολίτη πως δεν θα κάνει δεκτή καμία προσπάθεια υποβάθμισης.

Κάλεσμα για μια μαζική και δυναμική κινητοποίηση  για τη στήριξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας απηύθυνε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο δήμαρχος Θ. Καλαντζάκης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, έχουμε εξαντλήσει τον διάλογο με το Υπουργείο Υγείας,  την 7η ΥΠΕ και πλέον η εικόνα από μια μαζική κινητοποίηση είναι εκείνη που θα μιλήσει και θα στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πρέπει εδώ και τώρα  να στηριχθεί και να στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό.

Θα μπορούσε η κυβέρνηση  έστω και μέσω του εντέλλεσθε να δώσει  προσωρινά λύση αναλαμβάνοντας  την πολιτική ευθύνη για να καλυφθούν οι ανάγκες. Ο δε υπουργός καλό είναι να μην προχωρά σε άστοχες δηλώσεις αλλά να προχωρήσει σε ουσιαστικές πράξεις ενίσχυσης του Νοσοκομείου. Θέλουμε το νοσοκομείο να λειτουργήσει όπως πρέπει για την παροχή υπηρεσιών υγείας τέτοιες που αξίζουν σε κάθε ασθενή. Πρέπει επίσης να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι προκηρύξεις.

Το αυτονόητο, δημόσια περίθαλψη για όλους στον τόπος τους,  ζητούν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας
Το αυτονόητο, δημόσια περίθαλψη για όλους στον τόπος τους, ζητούν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας

Να γίνει προκήρυξη αποκλειστικά για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και όχι σε επίπεδο νομού, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορεί ο γιατρός να πάει σε  άλλο νοσοκομείο. Εάν και τα άλλα νοσοκομεία του νομού έχουν ανάγκες, να γίνονται χωριστές προκηρύξεις,  σημείωσε ο δήμαρχος.

Πολίτες κάθε ηλικίας από κάθε μεριά της Ιεράπετρας αλλά και από τον Γούδουρα μέχρι και τη Βιάννο έδωσαν δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση. Εκκλησία, δημοτική Αρχή, δημοτικές παρατάξεις, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, μαθητική κοινότητα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων ήταν εκεί.

Οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν κλειστές όπως επίσης τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα εστίασης και τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει