Έδωσαν ζωή και αξία στον Καρτερό

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ / ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ «KARTEROS RUN»

113

To Karteros Beach Sports Center ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι τα… καλά του για άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Έξι μήνες πριν από την τέλεση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», η περιοχή του Καρτερού θα φιλοξενήσει στις 4 -5 Μαρτίου τους δρομικούς αγώνες με την επωνυμία «Karteros Run». Με αφετηρία και τερματισμό το Karteros Beach Sports Center, θα διεξαχθούν αγώνες 10.000 μ., 5.000 μ., 1.000 μ. για παιδιά, καθώς και Ορεινός Hμιμαραθώνιος στο Φαράγγι του Καρτερού.

Τα έσοδα μάλιστα από τις συμμετοχές, θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου των κοινωνικών δομών της Κρήτης.

Ο Ιωάννης Καραμπουρνιώτης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού, εξηγεί πώς μια παραμελημένη και καταπατημένη περιοχή, έγινε σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό.

«Στην περιοχή επικρατούσε η δυσωδία και η αναρχία. Δε μπορούσαμε να επισκεφτούμε την παραλία του Καρτερού, ούτε να περπατήσουμε στην περιοχή για μια βόλτα. Ευτυχώς, βρέθηκε  ένας άνθρωπος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με τη δημιουργία των Εθνικών Παράκτιων Αθλητικών Εγκαταστάσεων, έδωσε ξανά ζωή και αξία στην περιοχή.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο τόπος μας άλλαξε προς το καλύτερο. Πλέον, επισκέπτεται περισσότερος κόσμος τον Καρτερό, όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά από όλον τον κόσμο και απολαμβάνει την περιοχή και τις εγκαταστάσεις. Υποδεχτήκαμε κόσμο στον Καρτερό, που είχαμε να δούμε χρόνια».

Το Karteros Run συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η.), το Ε.Α.Κ.Η. και την Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και συγκαταλέγεται σε μία σειρά εκδηλώσεων που διεξάγονται ενόψει της μεγάλης αθλητικής γιορτής των χωρών της Μεσογείου τον Σεπτέμβριο του 2023.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στους αγώνες, γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, www.heraklion23.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει