Παρουσίαση της έκδοσης του ντοκιμαντέρ “Περήφανη ράτσα” στο ΠΣΚΗ

212

Η παρουσίαση της έκδοσης του ντοκιμαντέρ  “Περήφανη  ράτσα”, θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα,  στην αίθουσα Πειραματικού του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Την εκδήλωση οργανώνουν το «Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι – Σείστρον – Αεράκης» και η «CretanartProductions».

Η «Περήφανη ράτσα» είναι μία ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου μας συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, η οποία γυρίστηκε στο Ηράκλειο το 1963 από τον σκηνοθέτη Γιώργο Ασσαριωτάκη.

Πρόκειται για μια σπουδαία κινηματογραφική δουλειά “ντοκουμέντο”, στην οποία πρωτοεμφανίζονται μεγάλες μορφές της μουσικής μας παράδοσης, όπως ο Νίκος και ο Γιάννης Ξυλούρης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Αβυσσινός, ο Δερμιτζογιάννης και ο Νίκος Σωπασής.

Ομιλητές της βραδιάς θα είναι: -Κατερίνα Ζωγραφιστού (Δρ. Παν/μίου Paul Valéry-Montpellier III, Πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη).  – Κώστας Παπαγεωργίου (δημοσιογράφος).

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Κώστας Συλιγάρδος (Δημοσιογράφος).  Με την υποστήριξη της Περιφέρειας  Κρήτης.  Είσοδος ελεύθερη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει