Αγώνες γρήγορου σκακιού από ΣΟΗ και Πόρο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

514

Το σκάκι είναι αγαπημένο άθλημα για  τα παιδιά που αναζητούν συνεχώς προκλήσεις. Ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου με συνεπίκουρη τη νεοϊδρυθείσα ομάδα του Πόρου, ανταποκρίνεται πάντα στις επιθυμίες των μελών του. Έτσι λοιπόν προχθές στην καφετέρια ΟΛΛΑ διοργάνωσε αγώνες γρήγορου σκακιού με συμμετοχή πάνω από 70 μικρών και μεγάλων σκακιστών από το Ηράκλειο, τις Γούβες, τη Χερσόνησο, την Επισκοπή, και πολλές άλλες περιοχές.

Αγωνιστικά, διακρίθηκαν κατά κατηγορία:

– 12 Α Ζουριδάκης Μηνάς 4 βαθμούς σε 5 αγώνες, Παρθενιώτης Νίκος 4, Κατσάνης Παράσχος 2,5

– 10 Α Τρύπιας Άγγελος 5 β., Ρασιδάκης Δημήτρης 4, Ευθυμιάδης Ματθαίος 3.

– 8Α Αρχοντόπουλος Ηλίας 3, Καροφυλλάκης Μάνος 3, Βολωνάκης Φίλιππος 3.

– 6Α Γαρεφαλάκης Νικήτας 3, Χρηστάκης Βασίλης  2,5, Φρυσουλάκης Αλέξανδρος 2

Στα κορίτσια:

– 14 Κ Χατζηπαναγιώτη Νεφέλη 4 βαθμούς σε 5 αγώνες,  Κιουμαρούλο Ευαγγελία 3,

– 12 Σημαιουδάκη Άρια 2, Αθανασάκη Σοφία 2, Κλώκα  Αλίκη 3

– 10 Κ Βερτούδου Σύλλια 5 β., Ανδρουλάκη Φανή 3, Τσακαλάκη Κορίνα 3. – 8Κ Βελέσκου Δανάη 2,5, Καραντινάκη Ανδρονίκη 2, Φλαμουράκη Χρυσή 1 – 6Κ Καρανικολή Ελένη 2 Αεράκη Αριάδνη 1 Μαγκλάρα Μελίνα με 1 βαθμό.

Στους ενήλικες:

1ος Ζεμπεκόπουλος Βασίλης με 4 βαθμούς  σε 5 αγώνες, 2ος Λαντζουράκης Νίκος 3,5 β., 3ος Παπανδρέου Νίκος 3,5, 4οι Κεαλάρ Κώστας 3, Χατζηπαναγιώτης Αλέξανδρος 3, Κουτσοδόντης Γιώργος 3.

Στις γυναίκες 1η Μουστακάκη Βάσω 2, 2η Μανωλαράκη Αγγελική με 1 βαθμό.

“Οι γονείς περίμεναν υπομονετικά παρακολουθώντας τις επιδόσεις των παιδιών τους και απολαμβάνοντας τον καφέ τους και τα εκλεκτά μικρογεύματα της γνωστής καφετέριας, η οποία αθλοθέτησε τους αγώνες με μετάλλια και άλλα δώρα, έπαθλα. Στην γραμματεία και τις κληρώσεις ο Γιάννης Δομοσίδης, και στη διαιτησία η Μαρία Παπανδρέου και η Μαίρη Βασιλακάκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Νίκος Παπανδρέου φρόντισε για τις απονομές, αφού απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους γονείς, τους παίκτες και όλους όσοι συνέβαλαν αποτελεσματικά στην επιτυχία της εν λόγω διοργάνωσης. Παρούσα στην εκδήλωση και η Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χερσονήσου Πόπη Παρλαμά Φραγκιαδάκη, η οποία με σύντομο χαιρετισμό πληροφόρησε τους παρόντες για τους επόμενους αγώνες, τα Φραγκιαδάκεια, σύντομα, στη Χερσόνησο.

Το Σκάκι,  που, με την έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), δύο προγραμμάτων της Σκακιστικής Ομοσπονδίας της Ελλάδος, αυτές τις μέρες, εισχωρεί για πρώτη φορά επίσημα, στα Δημοτικά σχολεία, κατάφερε γι άλλη μια φορά να τραβήξει το ενδιαφέρον και να δώσει χαρά στους μικρούς και μεγάλους φίλους του”, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΟΗ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει