Επίσκεψη Λαμπρινού στο πάρκο Ερυθραίας

224

Την εξέλιξη των εργασιών στο πάρκο Ερυθραίας, όπου έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση ενός από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου στο Ηράκλειο, είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη διάρκεια επίσκεψης του. Ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη περπάτησε στην περιοχή των εργασιών και  ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την πορεία τους.

Όπως είναι γνωστό, το πάρκο Ερυθραίας, ένα οραματικό έργο το οποίο περίμεναν τα νότια προάστια του Ηρακλείου εδώ και δεκαετίες, έχει μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Λαμπρινός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Tο Πάρκο Ερυθραίας υπήρξε όραμα δεκαετιών για την πόλη και δίκαιο αίτημα των κατοίκων στις Μεσαμπελιές και στις γύρω περιοχές. Επιτέλους έφτασε η στιγμή για να γίνει πραγματικότητα.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και ευελπιστούμε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του πρώτου έργου θα παραδοθεί εντός του έτους.  Όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις, οι Ηρακλειώτες θα έχουν στη διάθεσή τους έναν πολυχώρο αναψυχής, πρασίνου και άθλησης, ένα μητροπολιτικό πάρκο επί της ουσίας το οποίο θα αναβαθμίσει ολόκληρο το νότιο κομμάτι του Ηρακλείου και θα αποτελέσει πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες».

Σημειώνεται ότι ο πλήρης σχεδιασμός για το πάρκο Ερυθραίας αφορά στη διαμόρφωση συνολικής έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων και είναι χωρισμένος σε τρία έργα.  Το πρώτο από αυτά τα τρία είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στα 14 στρέμματα μεταξύ των οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη (6,7 κοινόχρηστοι χώροι και τα υπόλοιπα 7,3 παράπλευροι οδοί και πεζοδρόμια).

Στη συγκεκριμένη παρέμβαση προβλέπεται η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής και ποδηλατόδρομου,  περιοχών πρασίνου, ανάπαυσης, σημείων στάθμευσης ποδηλάτων, χώρου με τραπεζόπαγκους και μία μικρή παιδική χαρά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει