Ανανεωμένα και ισχυρά ψηφοδέλτια από το ΠΑΣΟΚ

350 ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

1.800

Με 63 % ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και 31 % των υποψήφιων να είναι κάτω των 45 ετών, πρόκειται να πορευθεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις επικείμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε συνολικά 350 πρόσωπα που αποτελούν το 82 % των υποψήφιων της παράταξης σε όλη τη χώρα παραθέτοντας παράλληλα και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Σύμφωνα με αυτά, το 92 % των υποψήφιων του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές κατέχει Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, ενώ από αυτούς το 30 % έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα και το 12 % διδακτορικό. Μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές είναι και η συμμετοχή των γυναικών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επέλεξε να μην ανακοινώσει τους υποψήφιους στις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς και Ευρυτανίας, καθώς και τις τριεδρικές Αρκαδίας και Λακωνίας. Επίσης ακόμα άγνωστο παραμένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος και για λόγους στρατηγικής θα ανακοινωθεί τελευταίο.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης, Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους βουλευτές στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τόνισε πως «η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν μία ανοιχτή διαδικασία η οποία έγινε με βασικούς άξονες τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση του πιο ικανού ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε νομό, την ανανέωση στα πρόσωπα και την αύξηση της συμμετοχής των νέων».

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων επισήμανε ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνουν «προσωπικότητες με αυξημένα προσόντα, με επάρκεια και αξία, και έχουν όλες τις προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».

Ο Βαγγέλης Αργύρης, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί καθώς είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα τα ψηφοδέλτια του και κάλεσε όλους τους υποψήφιους βουλευτές «να δώσουν έναν εκλογικό αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό, γιατί διαχρονικά αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις. Ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων είναι οι:

Στην Α’ Αθήνας οι Κώστας Σκανδαλίδης, Παύλος Γερουλάνος, Δημήτρης Οικονόμου.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Παναγιώτης Βλάχος, η Έφη Χαλάτση, ο Α. Παπαδόπουλος.

Στο Δυτικό Τομέα ο Ηρακλής Δρούλιας.

Στο Νότιο Τομέα Αθηνών η νυν βουλευτής Τόνια Αντωνίου, καθώς και οι Παύλος Χρηστίδης και Στέφανος Ξεναλάκης.

Στον Δυτικό Τομέα η νυν βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Στην Ανατολική Αττική ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και η Βάσια Αναστασίου.

Στη Δυτική Αττική ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στάμου.

Στην Α’ Πειραιώς η εξ απορρήτων Ανδρουλάκη, Μάρα Κουκουδάκη.

Στην Β’ Πειραιώς ο Δημήτρης Διαμαντίδης (γιος του πρώην υπουργού) και ο Χρήστος Σαλαλές.

Στο Ηράκλειο δυναμικά μπαίνει ο πρώην βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης και οι Χρ. Στρατάκης και Φρ. Λαμπρινός.

Στο Ρέθυμνο ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Στα Χανιά η Λίτσα Κουρουπάκη.

Στην Ηλεία ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και ο Μισέλ Αμπουχάντμπα.

Στην Αιτωλοακαρνανία ο νυν βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και οι Πάνος Τρυφιάτης, Χριστίνα Σταρακά.

Στη Ροδόπη (αντί για το νότιο τομέα Αθήνας) θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

Δεν συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο ο μουσουλμάνος νυν βουλευτής Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν μετά τον σάλο που είχε προκαλέσει με ανάρτησή του με την οποία αποκαλούσε τη μειονότητα «τουρκική» και την καλούσε να συμμετάσχει στις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή Ξάνθης.

Πριν την ανακοίνωση των ονομάτων είχε πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η οποία και ολοκληρώθηκε με πολιτική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Από τη πρώτη Κυριακή ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να μην μπει η χώρα σε αστάθεια, που είναι έτοιμες να μας οδηγήσουν οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η καρέκλα και όχι το δημόσιο συμφέρον», διαμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κηρύσσοντας πανηγυρικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Κατέκρινε σε υψηλούς τόνους την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πώς νοιάζονται μόνο για την κατάκτηση της εξουσίας κι οχι για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε όλα τα στελέχη, τους υποψήφιους και τους δημοκρατικούς πολίτες σε ενότητα για να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος, από την επόμενη ημέρα θα προτείνει συνεννόηση για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα με άξονα το πρόγραμμά του.

«Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικές όχθες. Από τη μια είναι η όχθη του καθήκοντος και από την άλλη η όχθη του “όλα για την εξουσία”», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και παρουσίασε τους άξονες ενός πρόγραμματος δέκα προτεραιοτήτων που υπηρετούν το όραμά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο

Η Ελένη  Βατσινά
Η Ελένη 
Βατσινά
O Λάμπρος Βαμβακάς
O Λάμπρος Βαμβακάς

Επαγγελματίες σχεδόν απ’ όλους τους παραγωγικούς κλάδους, ανθρώπους εγνωσμένου κύρους και ανθρώπους με αρκετά… ένσημα στη δουλειά τους, περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Κρήτη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε συνολικά 19 υποψήφιους βουλευτές σε όλη την Κρήτη, εκ των οποίων οι 7 είναι γυναίκες.

Πολλοί από τους υποψήφιους έχουν πολιτική εμπειρία στην τοπική κυρίως αυτοδιοίκηση. Από τους 19 υποψήφιους, οι τέσσερις ασχολούνται με τον ευρύτερο τομέα της Υγείας σε ιδιωτικό ή δημόσιο επίπεδο, δύο είναι δικηγόροι, ενώ τρεις ακόμα ασχολούνται ενεργά με τα Οικονομικά.

Η Ελένη  Μαραγκάκη
Η Ελένη 
Μαραγκάκη

Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμα,  ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, πολιτικοί μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, υπάλληλοι και αγρότες.

Σε σχέση με τα ονόματα που είχαν ακουστεί μέχρι τώρα ως υποψήφιοι – δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη, ωστόσο οι συνολικές λίστες, (με τις μερικές ελλείψεις που παρουσιάζουν) υποδηλώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να έχει μια δυναμική πορεία στην Κρήτη και να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους.

«Δυνατά χαρτιά» υπάρχουν και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, ωστόσο η δυναμική τους θα κριθεί εν τοις πράγμασι όταν ανακοινώσει και η Νέα Δημοκρατία τους δικούς της υποψήφιους για την Κρήτη και μπουν σε αντιπαραβολή.

Ηράκλειο

Συνολικά επτά από τα 11 ονόματα του ψηφοδελτίου παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το Ηράκλειο, αφήνοντας τέσσερις θέσεις κενές.

Φραγκίσκος Λαμπρινος
ο Φραγκίσκος Λαμπρινος
Ο Χρήστος Στρατάκης
Ο Χρήστος Στρατάκης

Η μία υπάρχει πιθανότητα να καλυφθεί από τον ίδιο, ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθεί σε χρόνο που θα κρίνει κατάλληλο ο πρόεδρος. Από τη λίστα υπάρχει εμφανής η απουσία της υποψηφιότητας από τη Μεσαρά, όμως αυτό μπορεί να έγινε και για λόγους τακτικής.

Οι ψίθυροι που θέλουν μία ακόμα θέση στο ψηφοδέλτιο να καταλαμβάνεται από δυνατή γυναικεία υποψηφιότητα της Μεσαράς δεν έχουν σταματήσει, ενώ για τη Χαριλάου Τρικούπη ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν ιδανικό.

Την ίδια ώρα πάντως, υπάρχουν και υποψήφιοι – υποψήφιοι από τη Μεσαρά, άγνωστοι στο ευρύ κοινό, αλλά με μεγάλη δυναμική στην περιοχή τους, οι οποίοι έχουν στείλει ηλεκτρονικά την υποψηφιότητά τους, όμως δεν έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους, δουλεύοντας όλο αυτό το διάστημα αθόρυβα για το καλό του κόμματος στην περιοχή κυρίως. Ειδικότερα, οι 7 υποψήφιοι για το Ηράκλειο που ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι οι:

1.Λάμπρος Βαμβακάς (Ογκολόγος – Διευθυντής ΠΑΓΝΗ)

Ο Παύλος Μπαριτάκης
Ο Παύλος Μπαριτάκης
Ο Φραγκίσκος Παρασύρης
Ο Φραγκίσκος Παρασύρης

2.Ελένη Βατσινά (Επιχειρηματίας)

3.Φραγκίσκος Λαμπρινός (Δικηγόρος)

4.Ελένη Μαραγκάκη (Υπάλληλος Τοπικής Αυτοδιοίκησης)

5.Παύλος Μπαριτάκης (Λογιστής Φοροτεχνικός)

6.Φραγκίσκος Παρασύρης (Φαρμακοποιός)

7.Χρήστος Στρατάκης (Γεωπόνος – Πληροφορικός)

Ρέθυμνο

Κασάνδρα Κοτζανάκη
Κασάνδρα
Κοτζανάκη
Η Ελευθερία Μιχάλα
Η Ελευθερία Μιχάλα

Δύο «δυνατά» ανδρικά ονόματα και δύο ιδιαίτερα ενεργές γυναίκες στο Ρέθυμνο, παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η στρατηγική για το Ρέθυμνο είναι με ένα «φρέσκο» ψηφοδέλτιο να αναχαιτιστεί η δυναμική της οικογένειας Κεφαλογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ούτως ή άλλως βέβαια δεν δίνει βαρύτητα στο Ρέθυμνο, αλλά στο Ηράκλειο, όπου και θέλει να εκλέξει βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία τον ανιψιό του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, Κωνσταντίνο.

Σε κάθε περίπτωση το ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου είναι ψηφοδέλτιο που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να φέρει πρωτιά και σ’ αυτό άλλωστε στοχεύει το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, οι 4 υποψήφιοι που ανακοίνωσε για το Ρέθυμνο ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι οι:

Ο Βασίλης Σκουντής
Ο Βασίλης Σκουντής
Ο Μανώλης Χνάρης
Ο Μανώλης Χνάρης

1.Κασάνδρα Κοτζανάκη (Ελεύθερη Επαγγελματίας)

2.Ελευθερία Μιχάλα (Καθηγήτρια Μουσικής)

3.Βασίλης Σκουντής (Δημοσιογράφος)

4.Μανώλης Χνάρης (Αγρότης)

Χανιά

Ο Βασίλης Κοντεζάκης
Ο Βασίλης Κοντεζάκης
Η Ευαγγελία Κουρουπάκη
Η Ευαγγελία Κουρουπάκη

Μια εξίσου δυναμική πορεία θέλει να έχει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στα Χανιά.

Με δεδομένο ότι η κάθοδος της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά δεν είναι βέβαια και με μόνη σίγουρη υποψηφιότητα για τη Νέα Δημοκρατία αυτή του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την επιρροή Ανδρουλάκη στα Χανιά θεωρείται πως μπορεί εύκολα να ανατρέψει ισορροπίες.

O Τάσος Κουρουπάκης
O Τάσος
Κουρουπάκης
Ο Παντελής Πετσετάκης
Ο Παντελής Πετσετάκης

Ειδικότερα οι 5 υποψήφιοι που ανακοίνωσε για τα Χανιά ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι οι:

1.Βασίλης Κοντεζάκης (Πολιτικός Μηχανικός)

2.Ευαγγελία Κουρουπάκη (Οδοντίατρος)

3.Τάσος Κουρουπάκης (Εφοριακός)

4.Παντελής Πετσετάκης (Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής)

5.Μαρία Χελιουδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος)

Λασίθι

Αν υπάρχει ένας δεύτερος νομός στην Κρήτη εκτός από το Ηράκλειο στον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδιώκει την πρωτιά, αυτός είναι το Λασίθι.

Ο Μανώλης Κλώντζας
Ο Μανώλης Κλώντζας
Νίκος Κουρουπάκης
Νίκος
Κουρουπάκης

Εκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι έχει τις ψήφους ανεξάρτητα από τους υποψήφιους βουλευτές, παρ’ όλα αυτά όμως, τα ονόματα που παρουσίασε είναι και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα και με πολύ καλές περγαμηνές.

Ειδικότερα, οι 3 υποψήφιοι που ανακοίνωσε για το Λασίθι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι οι:

Η Ελευθερία Μπιτζαράκη
Η Ελευθερία Μπιτζαράκη

1.Μανώλης Κλώντζας (Γιατρός)

2.Νίκος Κουρουπάκης (Εκπαιδευτικός)

3.Ελευθερία Μπιτζαράκη – Σιγανού (Δικηγόρος)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει