ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ: Διαμαρτυρία με πολλή τέχνη!

401

Διαμαρτυρία με … πολλή τέχνη, όπως πάντα, πραγματοποίησαν χθες οι μαθητές του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου.

Η πορεία αυτή αποτελεί ένα μέρος των δράσεων της Ένωσης των Καλλιτεχνικών Σχολείων, στην οποία συμμετάσχουν όλα τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας, έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των μαθητών.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ: Διαμαρτυρία με πολλή τέχνη!Οι μαθητές ζητούν να κινητοποιηθούν η Περιφέρεια Κρήτης αλλά και ο Δήμος Ηρακλείου ώστε να υλοποιηθούν τα σχέδια αμέσως για τη μελέτη – ανέγερση του καινούργιου Καλλιτεχνικού Σχολείου (καθώς και των αντίστοιχων φορέων, για τα κτηριακά προβλήματα των υπόλοιπων Καλλιτεχνικών).

Ζητούν, ακόμα, μονιμοποίηση σίτισης και κατάλληλη διαδικασία σε ειδική αίθουσα με προσωπικό σίτισης, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά μαθητών χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς, ολοκλήρωση του στεγάστρου στον χώρο της αυλής.

Επίσης, ένα πάγιο αίτημα είναι ο μόνιμος διορισμός καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων και έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες, τοποθέτηση προσωπικού συντήρησης και δωρεάν παροχή του αναγκαίου εργαστηριακού εξοπλισμού για τη διεξαγωγή των καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Ζητούν τη μοριοδότηση αποφοίτων για την εισαγωγή τους σε καλλιτεχνικές σχολές στις πανελλήνιες, πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και υποχρεωτική αναγνώρισή του, άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85 σχετικά με την πιστοποίηση των πτυχίων των καλλιτεχνικών και, τέλος, ασφαλή μετακίνηση μαθητών που λόγω χιλιομετρικών περιορισμών δεν δικαιούνται μεταφορά με τα σχολικά λεωφορεία (πχ ολοκλήρωση έργων πεζογέφυρας ή του ειδικού δρόμου.

Αντιπροσωπεία των μαθητών συνάντησε τον περιφερειάρχη Κρήτη, Σταύρο Αρναουτάκη, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα. Ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη στήριξη του, τονίζοντας πως είναι δίκαια τα αιτήματα για την αναβάθμιση των σπουδών των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ: Διαμαρτυρία με πολλή τέχνη!Η Ένωση Γονέων Δ. Χερσονήσου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ενώ στο πλευρό των μαθητών είναι και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Τη στήριξή του στον αγώνα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου εκφράζει με δημόσια δήλωσή του, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει