Ηράκλειο: Πήγαν να αγοράσουν γλυκά για τη γιορτή, σκοτώθηκε ο πατέρας, τραυματίστηκαν μητέρα και κόρη

Ένοχος ξανά ο οδηγός για την οικογενειακή τραγωδία  

14.555

Μία μόλις στιγμή αρκεί για να γίνει το κακό. Αρκεί να νικήσει ο θάνατος στην σκακιέρα της ζωής, πατώντας πάνω σε ανθρώπινα λάθη. Αρκεί να ανατρέψει ζωές. Αυτό συνέβη και στην υπόθεση που εκδικάστηκε χθες, σε δεύτερο βαθμό, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης σχετικά με το φρικτό τροχαίο που είχε σημειωθεί απογευματινές ώρες της 20ης Νοεμβρίου του 2016, παραμονή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Μία συγκλονιστική ιστορία στην οποία έχει αναφερθεί εκτενώς η «Π». Εκείνο το απόγευμα ο  53χρονος Βαγγέλης, λογιστής στο επάγγελμα, μαζί με τη σύζυγο του και την ανήλικη κόρη τους, Μαρία, είχαν πάει να αγοράσουν γλυκά από ζαχαροπλαστείο, στην περιοχή του ΠΑΓΝΗ, προκειμένου η μικρή να κεράσει τους συμμαθητές της στην τάξη.

Αγόρασαν τα γλυκά, επέστρεψαν στο αυτοκίνητο, έβαλαν τις ζώνες τους και ξεκίνησαν. Δύο χιλιόμετρα πριν από τις Βούτες, έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ο θάνατος καραδοκούσε. Το όχημά τους συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο που είχε εισέλθει στο δικό τους ρεύμα κυκλοφορίας από το αντίθετο ρεύμα.

Ο 53χρονος πατέρας δεν τα κατάφερε. Παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε άμεσα στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο μάλιστα δεν εφημέρευε, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του. Είχε υποστεί πολλαπλές βαριές κακώσεις κυρίως στον θώρακα και την κοιλιά. Μητέρα και κόρη τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν να νοσηλευτούν. Το ίδιο και ο νεαρός οδηγός του εμπλεκόμενου οχήματος.

Η σύζυγος ενημερώθηκε για τον θάνατο του άνδρα της την επόμενη ημέρα από τους γιατρούς και έναν ψυχολόγο. Παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματισμένη, ζήτησε να πάρει εξιτήριο για να τον αποχαιρετήσει στην κηδεία του.

Όταν συνέβη το τροχαίο, άκουγε την κόρη της να κλαίει πολύ σιγά πίσω, σαν να μην είχε δύναμη να κλάψει δυνατά ενώ ο άνδρας της δεν ακουγόταν καθόλου. Άρχισε να του φωνάζει για να καταλάβει αν ζει. Εκείνος τελικά αποκρίθηκε με μεγάλη δυσκολία. Περαστικοί βοήθησαν να απεγκλωβιστούν μητέρα και κόρη, όμως τον πατέρα δεν μπορούσαν να τον αγγίξουν. Ο άνθρωπος ήταν σοβαρά εγκλωβισμένος και από το στόμα του έτρεχε αίμα.

Και χθες η κατάθεση της συζύγου στο δικαστήριο ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Έχασε το στήριγμα της, όπως είπε, και τα παιδιά της έμειναν ορφανά.

Με βάση το κατηγορητήριο, στο αίμα του 40χρονου σήμερα οδηγού  εντοπίστηκε συγκέντρωση οινοπνεύματος 2,1 g/lt. Οδηγούσε δηλαδή υπό την επήρεια μέθης.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Διέθετε δίπλωμα, όμως του είχε αφαιρεθεί ως διοικητική κύρωση καθώς στο παρελθόν είχε βρεθεί να οδηγεί και πάλι  υπό την επήρεια αλκοόλ. Ακόμα, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή καθώς και ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Χθες, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε και πάλι ένοχο, του αναγνώρισε ωστόσο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε είναι 4 έτη και 9 μήνες. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να καταδικαστεί όπως και πρωτόδικα.

Ο δικηγόρος της τραγικής οικογένειας κ. Μάρκος Σαριδάκης, τόνισε ότι «το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ουσιαστικά επικύρωσε την αυστηρότητα της ποινής που είχε επιβληθεί και πρωτόδικα στον κατηγορούμενο, επαναλαμβάνοντας ότι η οδηγική του συμπεριφορά ήταν εγκληματική καθώς εισήλθε  στο αντίθετο ρεύμα, είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα  (130 χλμ) και βρισκόταν  υπό την επήρεια μέθης με 2,1 g/lt» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει