Στα σκαριά τουριστικό χωριό και 5άστερο στην Τριόπετρα

1.384

Μια ακόμα μεγάλη επένδυση σχεδιάζεται στην Κρήτη, αυτήν τη φορά στην περιοχή Τριόπετρα, στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνης, από τον κυπριακό όμιλο Φώτος Φωτιάδης, που δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο των ποτών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της Βίκης Τρύφωνα στο powergame.gr, το επενδυτικό σχέδιο της θυγατρικής εταιρείας Emerald Developments του Ομίλου περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 155 δωματίων και 23 πολυτελών τουριστικών κατοικιών, καθώς και spa, γηπέδου γκολφ και συνεδριακού κέντρου.  Σε δεύτερη φάση, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός τουριστικού χωριού, που θα αναπτυχθεί γύρω από μια παραδοσιακή πλατεία, με καταστήματα και εκκλησία, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις, θεματικό πάρκο αναψυχής για παιδιά κ.λπ.

Στόχος, σύμφωνα με την Emerald Development, είναι το τουριστικό χωριό να μετατραπεί σε προορισμό για όλο τον χρόνο, προσφέροντας δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό, την ορειβασία, τις υποβρύχιες καταδύσεις, το σέρφινγκ και το ψάρεμα.

Η επένδυση βρίσκεται στη φάση απόκτησης πολεοδομικής άδειας, αφού έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τους δήμους και τις κοινότητες στις οποίες εμπίπτει η έκταση σχεδόν 1.700 στρεμμάτων.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για τη μεγάλη αυτή επένδυση, που ανέρχεται σε πλήρη ανάπτυξη σε βάθος πλέον της 10ετίας στα 500 εκατομμύρια, με βάση όσα είχε αναφέρει πέρυσι τον Μάιο ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Παύλος Φωτιάδης, σε εκδήλωση για την εξαγορά της μικροζυθοποιίας Siris.

Η όλη προσπάθεια έχει ξεκινήσει πριν από δέκα και πλέον χρόνια, με την πρώτη εξαγορά έκτασης στην εμβληματική παραλία της Νότιας Κρήτης.

«Θέλαμε από την αρχή να προχωρήσουμε όπως πρέπει, τηρώντας απαρέγκλιτα τις διαδικασίες», ανέφερε ο κ. Φωτιάδης, τονίζοντας ότι επρόκειτο από την αρχή για ένα χρονοβόρο σχέδιο, καθώς η έλλειψη ΣΧΟΑΠ και καθορισμένων χρήσεων γης σε μια σειρά στην ευρύτερη περιοχή δημιουργούσε προσκόμματα και καθυστερήσεις, παρά τη θετική, όπως ανέφερε, διάθεση της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά την επένδυση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει