Πώς θα διανεμηθούν τα 30,5 εκατ. ευρώ από το Στοίχημα στους συλλόγους

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

178

Στην τελική ευθεία μπαίνει το μοίρασμα των εσόδων από το Στοίχημα προς τους επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είχε συνάντηση με τους προέδρους των Σούπερ Λιγκ 2, ΕΣΑΚΕ και ΕΣΑΠ (η Σούπερ Λιγκ 1 δεν προσήλθε στη συνάντηση), ενημερώνοντάς τους για τον τρόπο που θα μοιραστούν τα χρήματα από τα έσοδα του Στοιχήματος καθώς και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ο κάθε σύλλογος για να μπορεί να πάρει τα χρήματα.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 30.500.000 € (αντίστοιχο ποσό θα διανεμηθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό).

Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα και βάσει της ΚΥΑ, η κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1 θα λάβει περίπου 1.1 εκατ. ευρώ, στη Σούπερ Λιγκ 2 η κάθε ομάδα θα λάβει 170.000 ευρώ, ενώ στη Basket League το ποσό που θα μπει στα ταμεία της κάθε ομάδας είναι 380.000 ευρώ. Τέλος, οι ομάδες του βόλεϊ θα λάβουν περίπου 240.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΓΓΑ:

α) Δε θα δικαιούνται χρηματοδότησης οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες που δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο πρωτάθλημα τους (π.χ., μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής).

β) Δε θα καταβληθεί χρηματοδότηση στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες που εμπλέκονται σε Αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες, έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ να εκδώσει Πόρισμα. Εφόσον το Πόρισμα αποσταλεί στις αθλητικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει έως ότου τα αρμόδια όργανα να αποφανθούν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει