Θλίψη στο Παλαίκαστρο

1.900

Ιδιαίτερους δεσμούς με την Κρήτη είχε ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος. Και η σχέση του αυτή δεν αφορά μόνο τις περιόδους κατά τις οποίες ο θίασος στον οποίο πρωταγωνιστούσε έπαιζε στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές του νησιού, με τον κόσμο να τον αποθεώνει με απίστευτες εκδηλώσεις λατρείας. Η είδηση θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου έχει συγκινήσει ένα παραπάνω την κοινωνία του Παλαικάστρου Σητείας.

Εκεί παντρεύτηκε η μοναχοκόρη του Μαρία με τον αγαπημένο της Sandy (αν και Σκωτσέζος, οι ντόπιοι τον ξέρουν ως Αλέξανδρο), αμφότεροι αρχαιολόγοι. Έτσι, βρέθηκαν για πρώτη φορά στο Παλαίκαστρο πριν από πολλά χρόνια, λόγω αρχαιολογίας, και παραμένουν «πιστοί» στον τόπο αυτό, τον οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τους ντόπιους τώρα πια έχει αναπτυχθεί μία αμφίδρομη σχέση αγάπης και εκτίμησης.

Αποθεώθηκε στον γάμο

Στον γάμο της κόρης του, που τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου και ακολούθησε δεξίωση στο αμφιθεατρικό ξενοδοχείο Καστρί, ο Νίκος Ξανθόπουλος, όπως περιέγραψαν προσκεκλημένοι, ήταν βαθύτατα συγκινημένος αλλά και χαρούμενος. Είχε πάρει το μικρόφωνο και τραγουδούσε παλιά τραγούδια όπως το «πετραδάκι-πετραδάκι». Και ο κόσμος τον αποθέωνε.

Θυμούνται, όπως λένε, ότι ήταν πάντα ευγενής, σεμνός, προσιτός. Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε επισκεφθεί και μετέπειτα το Παλαίκαστρο, καθώς του άρεσε ο τόπος, τον οποίο λάτρευαν τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει