Οι σφοδρές ριπές αέρα που άρχισαν χθες και αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και κλαδιών που από θαύμα δεν προκάλεσαν τραυματισμό στους διερχόμενους. Στο μεταξύ τον τραυματισμό μιας 30χρονης γυναίκας στο κεφάλι προκάλεσε λαμαρίνα που προσέκρουσε πάνω της με πίεση, από τους θυελλώδεις ανέμους που τη σήκωσαν στον αέρα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με ρωγμώδες κάταγμα στον αυχένα και ελαφρύ σχίσιμο στο δεξί αυτί της. «Η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στη λεωφόρο Καζαντζίδη, στο ύψος της εξόδου προς Εθνική οδό στο Ηράκλειο.
Στο μεταξύ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είναι σε 24ωρη επιφυλακή, καθώς καταγράφηκαν περισσότερες από 11 πτώσεις δέντρων ή κλαδιών που είχαν σαν αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις τη διακοπή της κυκλοφορίας. Τα 6 έως και 8 μποφώρ που καταγράφηκαν τοπικά σε κάποιες περιπτώσεις σήμαναν συναγερμό σε όλο το Ηράκλειο που έδειξε ξανά την ευαλωτότητά του στο πράσινο. Ειδικότερα στη λεωφόρο Κνωσού ένα έπεσε στον δρόμο προς στις αρχαιότητες. Αντίστοιχα κατά μήκος του ίδιου δρόμου, έπεσε ένα δέντρο από το πρανές στο ύψος των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου λίγο πριν το Βενιζέλειο.
Επίσης στην Κονδυλάκη έπεσε μια λεμονιά που βρισκόταν μέσα σε σπίτι, όπως επίσης και στην Κωνσταντινούπολεως στο Γιόφυρο που έπεσε δέντρο από ιδιωτικό χώρο. Επίσης έσπασε ένας μεγάλος κλώνος δέντρου στη Σταδίου στην Αλικαρνασσό με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η κυκλοφορία, και μάλιστα από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε συμπολίτης μας που πέρασε από το επίμαχο σημείο δευτερόλεπτα πριν. Ακόμα έπεσαν τα κλαδιά μιας λεύκας στη λεωφόρο Κνωσού, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο έπεσε ένας φίκος.
Με δηλώσεις του στην «Π» αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός δεν κρύβει την αγωνία του για την εξέλιξη του έντονου καιρικού φαινομένου με τους ισχυρότατους νοτιάδες που σαρώνουν την πόλη, που όπως σημειώνει σε πολλά σημεία της το τοπίο μοιάζει βομβαρδισμένο από τις πτώσεις κλαδιών και δέντρων που προκάλεσαν τα 6 και 8 μποφώρ που σάρωναν την πόλη. Ο ίδιος σημειώνει ότι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας εργάζεται εντατικά για να καταφέρει να διαχειριστεί την πληθώρα των έκτακτων περιστατικών για τα οποία δέχτηκε αλλεπάλληλες κλήσεις, καθώς το Ηράκλειο βρέθηκε στη δίνη των σφοδρών ανέμων.
Μαζί με το καλαθοφόρο όχημα της Υπηρεσίας Πρασίνου έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια για να απομακρυνθούν οι κορμοί και τα κλαδιά που έπεσαν. Όμως, επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα, είναι σημαντικό ο κόσμος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις μετακινήσεις του και να αποφεύγει να βγαίνει από το σπίτι του χωρίς λόγο. Επίσης εφιστά την προσοχή στους πολίτες, να ελέγξουν τους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών τους και να απομακρύνουν αντικείμενα που μπορούν να παρασυρθούν από τους ισχυρούς ανέμους και να προκαλέσουν ατυχήματα στους διερχόμενους πολίτες.