Νέοι δικαιούχοι για voucher επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

218

Την ευκαιρία τους να αγοράσουν με κουπόνια νέες ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά αποσύροντας παλιά μοντέλα θα έχουν ακόμη 140.000 επιλαχόντες από το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών.

Ακόμη μία φάση του προγράμματος αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα και αφού κλείσει ο κύκλος που ήδη «τρέχει» μετά και την ένταξη των νέων δικαιούχων: Οι ωφελούμενοι της προηγούμενης φάσης ξεπερνούν συνολικά τους 230.000.

Το πρόγραμμα ενισχύεται με ακόμη 140 εκατ. ευρώ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε άλλους 140.000 επιλαχόντες να αποσύρουν ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά) και να τις αντικαταστήσουν με πιο αποδοτικές ενεργειακά και πιο φιλικές στο περιβάλλον.

Κάθε δικαιούχος επιδοτείται με 135-710 ευρώ, για μία έως τρεις συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, 1 ψυγείο και 1 καταψύκτη), αλλά πολλοί δεν εξαντλούν το ποσό που τους αναλογεί, οπότε το υπόλοιπο πιστώνεται εκ νέου στο πρόγραμμα. Έτσι όταν δημιουργείται ένα ικανό απόθεμα ειδοποιούνται νέοι δικαιούχοι. Από τις αρχές Νοεμβρίου είχαν ανοίξει voucher για περίπου 20.000 επιλαχόντες και στην συνέχεια εντάχθηκαν επιπλέον 61.429 νέοι δικαιούχοι, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Οι απαιτούμενοι πόροι για τα voucher των επιπλέον δικαιούχων προέρχονται από τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ. Το πλεόνασμα που δημιουργείται ανάλογα με το ποσό των επιταγών που εξαργυρώνονται τελικά (σ.σ. κάποιοι έκαναν μικρότερης αξίας αγορές) για την απόκτηση συσκευών στα καταστήματα οδηγεί στην έκδοση νέων επιταγών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει