Γραβάνης: Προπομπός εμβολίων κατά του καρκίνου αυτά που αναπτύχθηκαν μέσα στην πανδημία Covid

205

Δύο χρόνια μετά την πανδημία τα εμβόλια ήρθαν να λύσουν πολλά προβλήματα και για άλλες νόσους! “Πετύχαμε μια τεράστια νίκη ενάντια στον ιό με τα νέου τύπου εμβόλια. Βασιστήκαμε σε μια έρευνα χρόνων για να φτιάξουμε τα πιο σύγχρονα και ασφαλή εμβόλια που είχε ποτέ η επιστήμη.

Χρησιμοποιήσαμε πάνω από 19 δισεκατομμύρια δόσεις, δεν υπάρχει ανάλογο φάρμακο το οποίο να έχει χρησιμοποιηθεί τόσο γρήγορα σε τέτοια κλίμακα”, είπε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης που μίλησε στα livetalks  και το Θέμα Κρήτης 103,1.

Τόνισε ότι σώθηκαν πάνω από 22 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά χάθηκαν και 5,5 εκατομμύρια ψυχές επισημαίνοντας ότι δεν προχώρησε ο εμβολιασμός στον τρίτο κόσμο.

Ο κ. Γραβάνης καταφέρθηκε εναντίον της ψευδοεπιστήμης, των ατόμων εκείνων που αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και τους λίγους γιατρούς, όπως είπε, που πάνε ενάντια στους επιστήμονες.

Ο καθηγητής έδωσε όμως κι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το άμεσο μέλλον με την ανάπτυξη των νέων εμβολίων για άλλες νόσους και τον καρκίνο που έχει, βέβαια, πολλές μορφές.

Είπε ότι “δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουμε τα επόμενα 2-3 χρόνια τέτοια εμβόλια για νεοπλασματικές νόσους. Θα έχουμε θεραπείες που θα αλλάξουν τελείως την εικόνα για τον καρκίνο” αλλά και για άλλα νοσήματα όπως τα νευροεκφυλιστικά.

Τέλος ο κ. Γραβάνης αναφέρθηκε στην πορεία του από το 1987 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που ήταν από τους πρώτους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής και τόνισε ότι σήμερα χαίρεται να βλέπει τους μεταπτυχιακούς του φοιτητές να είναι στα καλύτερα πανεπιστήμια και κέντρα του κόσμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει