Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση για τις παρακολουθήσεις, με τον πρωθυπουργό να ορίζει το τέλος της και να φεύγει από την αίθουσα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε να απαντήσει στην τριτολογία Μητσοτάκη, κάτι το οποίο όμως δεν προβλέπονταν. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας πετούσαν το γάντι ο ένας στον άλλο μαζί με τις ευθύνες, με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να κατηγορούν τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ πως οι παρακολουθήσεις προσώπων και πολιτικών βρίσκονταν διαρκώς στην ατζέντα τους.

«Ό,τι είχατε να πείτε κύριε Τσίπρα, το είπατε, η συζήτηση λήγει» σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του κι έφυγε. Λίγο νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επαναλάβει το ερώτημά του αν «μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Φλώρο». Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  η απάντηση που δόθηκε είναι το ότι «δεν μπορεί να ξέρει ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «εγώ δεν υπήρξα ποτέ αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίες πλην θεμάτων που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια». Και μόλις ολοκλήρωσε την απάντησή του, έφυγε από την ολομέλεια. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και απόντος του Κ. Μητσοτάκη δήλωσε: «εκφράζω την βαθύτατη ανησυχία μου μετά την συζήτηση. Του έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα, να απαντήσει αν παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ, και φρόντισε να μην απαντήσει αλλά και να εξέλθει της αίθουσας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έκρηξη Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Να κάνει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τις διαδικασίες άρσης απορρήτου και τις υποκλοπές.

«Σας άκουσα κ. Τσίπρα να επικαλείστε τις δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Αυτή η μόνιμη προσπάθεια να παρουσιάσετε διχασμένη τη ΝΔ τείνει μονίμως να πέφτει στο κενό.

Αν θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα συνοχής της Νέας Δημοκρατίας κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Έχει παρέλθει το εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας που κάνατε. Κάνατε για ένα χιονιά πρόταση δυσπιστίας, δεν θα κάνετε για το ζήτημα των παρακολουθήσεων;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της πρότασης της αντιπολίτευσης για υπαγωγή της ΕΥΠ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας ότι η ΕΥΠ είναι προσανατολισμένη στην εξωτερική απειλή, ενώ σε ότι αφορά την κριτική για το ότι η ΕΥΠ καθίσταται ανεξέλεγκτη με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα μετατραπεί η ΕΥΠ σε ΜΚΟ.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε επίσης και τις προτροπές του κ. Τσίπρα να μηνύσει όσους κάνουν αποκαλύψεις από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί συκοφαντίες αναπόδεικτες τα δημοσιεύματα. Σε ότι αφορά τα ονόματα του Κωστή Χατζηδάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τόνισε: «Είναι δυνατό να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας.

Γνωρίζομαι 30 χρόνια με τον κ. Χατζηδάκη. Υπονοείτε ότι γνώριζα ότι παρακολουθείται ο κ. Φλώρος; Δεν ντρέπεστε; Να μάθω τι; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα;».Ο κ. Φλώρος είναι εξαιρετικός αξιωματικός που τιμάει το εθνόσημο. Κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου χαίρονται πολύ με αυτά που γράφονται. Θέλω να επαναλάβω ότι είπα το καλοκαίρι. Δεν γνώριζα την παρακολούθηση κανενός πολιτικού επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε τα ερωτήματα που είχε θέσει στην πρωτολογία του στον κ. Τσίπρα.

«Μπορείτε κ. Τσίπρα να διαβεβαιώσετε ότι επί των ημερών σας δεν παρακολουθούνταν κανένας πολιτικός ή επιχειρηματίας;» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Γνωρίζατε για τον κ. Πιτσιόρλα; Τι μας λέει ο κ. Τσίπρας; «Γνώριζα ότι παρακολουθείται ο κ. Πιτσιόρλας αλλά δεν είπα βουλευτής για να είμαι τυπικά ακριβής». Τώρα ρωτώ εγώ: Κύριε Τσίπρα επί των ημερών σας είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και ανώτατων δικαστικών;».

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τη φράση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή ότι αποτελεί «ακραίο σημείο διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας η ψήφιση του ποινικού κώδικα» και διερωτήθηκε ποιους εξυπηρέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση εκείνου του ποινικού κώδικα. Ο πρωθυπουργός απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες του περί αντιδημοκρατικής εκτροπής σημείωσε ότι έχει δύο υπουργούς που βρίσκονται ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου, έκανε σε μια εβδομάδα δημοψήφισμα και διόρισε πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις 3 τα ξημερώματα.

 Ο Αλέξης Τσίπρας

Καθαρές απαντήσεις ζήτησε ο Τσίπρας

Σκληρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε αναφορικά με τις υποκλοπές ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας,  ο οποίος δύο φορές στην ομιλία του υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δέχεται πλέον πυρά από την ίδια του την παράταξη.

«Κρυφτήκατε από την εθνική αντιπροσωπεία, κρυφτήκατε από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσπαθείτε να καλύψετε τα ίχνη σας αλλά δεν κρύβονται όπως και η σφραγίδα της συγκάλυψης που επιχειρείτε να βάλετε παντού» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Ποιός ήταν αυτός που αποφάσισε με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας να αλλάξει το πλαίσιο που ίσχυε από τη Μεταπολίτευση και μετά για την ΕΥΠ και να την «πάρει» στο γραφείο του, να διορίσει επικεφαλής τον κολλητό του, και να αλλάξει τον νόμο για να μην μαθαίνουν οι παρακολουθούμενοι τον λόγο της παρακολούθησής τους;

Ποιός ήταν αυτός που αποφάσισε να μην κληθούν κρίσιμα πρόσωπα στην επιτροπή, ποιος ήταν αυτός που επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο προκειμένου να αδρανοποιήσει την εξεταστική επιτροπή; Τίνος κόμματος είναι τα στελέχη που απειλούσαν δημόσια με φυλάκιση όσους μιλούσαν για την υπόθεση;

Ποιός αρνείται να δώσει τα έξι ονόματα των αστυνομικών υπαλλήλων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Βήμα μάλιστα, τα οποία είχαν αποσπαστεί στο ΚΕΤΥΑΚ για να χειρίζονται το Predator για λογαριασμό της ΕΥΠ; Ποιος; Κάποιος τρίτος; Εσείς τα αποφασίσατε όλα αυτά».

Για τα δημοσιεύματα και τις αποκαλύψεις δημοσιογράφων αυτούς τους μήνες, ο κ Τσίπρας ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη εφόσον τους θεωρεί ψεύτες και συκοφάντες γιατί δεν τους έχει ασκήσει μήνυση.

«Χρειάζεται σήμερα να δοθούν καθαρές απαντήσεις», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Παρακολουθούσε η ΕΥΠ πέρα από τον Νίκο Ανδρουλάκη άλλα πολιτικά πρόσωπα, παρακολουθούσε η ΕΥΠ υπουργούς, τους αρχηγούς ενόπλων δυνάμεων; Χρειάζεται μία ξεκάθαρη απάντηση: Ναι, όχι ή δεν ξέρω», είπε και πρόσθεσε:

Σε σχέση με το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «έχει αποδομηθεί πλήρως, από επιστήμονες, την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής και τις ανεξάρτητες αρχές. Στην ουσία έρχεται να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων μία θεσμική εκτροπή».

Αναφορικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, περί αλλαγής του Ποινικού Κώδικα και μετατροπής του κακουργήματος σε πλημμέλημα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για «καραμέλα της Νέας Δημοκρατίας», και τόνισε ότι οι υπαίτιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά κακουργημάτων με αυτόν τον συγκεκριμένο ποινικό κώδικα.  «Γιατί στήνετε αυτό το αφήγημα για τον Ποινικό Κώδικα; Γιατί λειτουργείτε ως συνήγορος υπεράσπισης όσων διέπραξαν τα αδικήματα. Πιστέψτε με, δεν αλλάξαμε τον ποινικό κώδικα για να πέσετε στα μαλακά εσείς που διαπράξατε τα αδικήματα».

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ν. Ανδρουλάκης: Τους ενδιαφέρει ο συμψηφισμός

Με μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του σχολίασε το σχέδιο νόμου για τις υποκλοπές και το σχέδιο νόμου για τις διαδικασίες άρσης απορρήτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι το «μόνο τους εργαλείο είναι ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός για το ποιος είναι χειρότερος στην υπονόμευση των θεσμών». Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε επιπλέον ότι ο πρωθυπουργός «κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει τον κάβο των εθνικών εκλογών χωρίς να έχει μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».

«Ο ελληνικός λαός έγινε θεατής άλλης μιας παράστασης διχόνοιας και τοξικού λόγου από τους δυο συνήθεις πρωταγωνιστές, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης και προσθέτει:

«Ο πρώτος δίχως ίχνος γενναιότητας καταθέτει ένα νομοσχέδιο συγκάλυψης και εκ των υστέρων νομιμοποίησης των παράνομων ενεργειών της κυβέρνησής του. Από το «ελάτε να ενημερωθείτε στο αυτί», μας λέει τώρα ευθέως: «Ελάτε να ενημερωθείτε μετά από τρία χρόνια». Κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει τον κάβο των εθνικών εκλογών χωρίς να έχει μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Όμως οι αποκαλύψεις συνεχίζονται. Οι New York Times δημοσιεύουν ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator της εταιρείας Ιntellexa στη Μαδαγασκάρη. Μια ευρωπαϊκή χώρα δηλαδή που οφείλει να προστατεύει αταλάντευτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτίθεται ανοίγοντας το δρόμο σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τέτοια κακόβουλα λογισμικά σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών τους.

Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, καλό θα ήταν να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν επί ημερών του εμπλεκόμενη με το predator εταιρεία, που ιδρύθηκε με λίγες χιλιάδες ευρώ, να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων με το δημόσιο και μετά ο γιος του υπουργού που τις υπέγραψε, να προσλαμβάνεται εκεί. Κανείς δεν απαντά καθαρά στα ερωτήματα. Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα από αυτό, που του προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Μιχάλης Κατρίνης
Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Όνειδος

«Όνειδος» χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για τις διαδικασίες άρσης του απορρήτου, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Απαντώντας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού να ψηφίσουν όλα τα κόμματα το επί της αρχής τόνισε ότι «αδίκως αναζητείτε συνενόχους. Δεν θα συναινέσει το ΠΑΣΟΚ στην προστασία του παρακρατικού μηχανισμού που στήσατε για να κάνετε υποκλοπές». Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα για κατήφορο καθώς όπως είπε επιδόθηκαν σε αλληλοκατηγορίες για το ποιος παρακολουθεί περισσότερους και ποιος έχει μεγαλύτερη ευθύνη στο θεσμικό κατήφορο της χώρας.

Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι σ’ αυτή τη συζήτηση η κυβέρνηση της ΝΔ έχει «ψυχολογία και συμπεριφορά ενόχου» και κινείται στη «λογική της συγκάλυψης των όσων έγιναν από τον παρακρατικό μηχανισμό που στήθηκε στην ΕΥΠ με ευθύνη του πρωθυπουργού». «Η κυβέρνηση κινείται στη λογική της συγκάλυψης ενός τεράστιου σκανδάλου που σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατία δυτικού τύπου θα έπεφτε η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Κατρίνης επαναλαμβάνοντας τη φράση του Νίκου Αλιβιζάτου ότι «οι κυβερνήσεις παραιτούνται όταν υπάρχουν σκάνδαλα με ευθύνη του πρωθυπουργού».

«Μιλάτε σαν να μην είστε εσείς πρωθυπουργός της χώρας. Μιλήσατε για επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν κατανοούν το ρόλο τους, που εκβιάζουν την κυβέρνηση. Γιατί δεν τα κατονομάζετε; Μήπως γιατί είναι τα ίδια που σας στήριξαν; Διερωτήθηκε ο κ. Κατρίνης κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για ανταλλαγή μηνυμάτων εκτός πολιτικού πλαισίου με αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Βολές από τον Δ. Κουτσούμπα

«Εμπλουτισμό του άθλιου θεσμικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι σήμερα» χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την ΕΥΠ, ο Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας. Συνέχισε λέγοντας ότι το σχέδιο νόμου, στην ουσία νομιμοποιεί το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων. Λες και η ΕΥΠ ήταν καλή πριν υπαχθεί στον πρωθυπουργό» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε την ομιλία του λέγοντας πως για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά αν την αρμοδιότητα της ΕΥΠ θα την έχει ο πρωθυπουργός.

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε επίσης ότι «Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι δυνατότητες του κράτους να παρακολουθεί, να καταστέλλει και να καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών. Με άλλα λόγια αξιοποιείτε τα ίδια σας τα σκάνδαλα, τα ίδια τα εγκλήματα σε βάρος λαϊκών δικαιωμάτων για να ανοίξετε τον δρόμο σε νέα ακόμα χειρότερα εγκλήματα. Θέλει θράσος να εμφανίζεστε ως οι σωτήρες, η καθαρή δύναμη που θα διορθώσει τάχα τα κακώς κείμενα του παλιού θεσμικού πλαισίου.

Οι αλλαγές που φέρνετε αποτελούν συνέχεια, επέκταση και εμπλουτισμό αυτού του άθλιου θεσμικού πλαισίου. Του πλαισίου που όλοι μαζί, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχετε διαμορφώσει και εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση. Το πλαίσιο που τελικά όλοι αθωώνονται. Δίνετε τα κλειδιά στην ΕΥΠ να ορίζει ποια είναι παράνομα και ποια όχι»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι οι μηχανισμοί παρακολούθησης θα έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται τα λογισμικά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος
Ο Κυριάκος Βελόπουλος

Βελόπουλος: Απαξίωση

Για απαξίωση των μικρών κομμάτων και συμπαιγνία Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για «πολιτικό χουλιγκανισμό» ενώ άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς τους ότι μετέτρεψαν την ΕΥΠ από «εθνική υπηρεσία» σε «κυβερνητική» και εργαλείο παρακολούθησης των πολιτικών τους αντιπάλων τους.

«Προκαλεί θλίψη η σημερινή εικόνα της Βουλής. Λυπάμαι και για τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και τους προέδρους των κομμάτων. Η συμπαιγνία Τσίπρα και Μητσοτάκη αποδείχθηκε σήμερα. Ήρθαν να κάνουν σπέκουλα κομματική να ικανοποιήσουν το ακροατήριό τους και να αποχωρήσουν. Αυτή η Βουλή λειτουργεί με μη έντιμους όρους. Σήμερα είδαμε έναν πολιτικό χουλιγκανισμό χωρίς να σκέφτονται τα παιδιά που έβλεπαν από τα θεωρεία τι θα σκεφτούν.

Όλοι διακατέχονται από φασιστικές και αυταρχικές συνειδήσεις και επιλογές. Ντρέπομαι γιατί ο πρόεδρος της Βουλής απαξίωσε 400 χιλιάδες Έλληνες, 400 χιλιάδες ψηφοφόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου υποστήριξε πως «περιλαμβάνει πολλές αστειότητες για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ο όρος «εθνική ασφάλεια» είναι ασαφής. Η ενημέρωση του παρακολουθούμενου θα γίνεται από την υπηρεσία, τρία χρόνια μετά την ημερομηνία παύσης της παρακολούθησης. Τα στοιχεία, δε, της παρακολούθησης θα καταστρέφονται στο εξάμηνο», τόνισε και ανέφερε τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για το πως «πρέπει να λειτουργούν οι μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα» για να είναι αποτελεσματικές.

 Ο Γιάνης Βαρουφάκης
Ο Γιάνης Βαρουφάκης

Γ. Βαρουφάκης: Κωμικό

Κωμικό χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για τις διαδικασίες άρσης του απορρήτου ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιτέθηκε μάλιστα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρομοιάζοντας τις κινήσεις του, με αυτές του πρώην Αμερικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον αναφορικά με το σκάνδαλο “watergate”.

«Μόνος στόχος σας είναι η παγιοποίηση των παρακολουθήσεων. Κύριε πρωθυπουργέ ότι και να κάνετε δεν σώζεστε» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών όπως ο «εγκλωβισμένος στην άμμο» που «κινείται ενώ γνωρίζει ότι κάθε κίνησή του τον βουλιάζει περισσότερο.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης «η συγκάλυψη είναι χειρότερη από το έγκλημα» και χαρακτήρισε ως αρχή της πτώσης του κ. Μητσοτάκη την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη το καλοκαίρι.

«Το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών σας είναι αποχαιρετιστήριο σας είχα πει το καλοκαίρι» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: «κάθε μέρα που μένετε στο Μαξίμου είναι ανάσα για το παρακράτος που στήσατε και μια πληγή για την πολιτική ζωή του τόπου».

«Είναι ένας ακόμα πυροβολισμός στις ζωές των άλλων» είπε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης κάνοντας αναφορά στον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό.

Μάλιστα για το θέμα αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «κλείνετε το μάτι σε όσους εκστασιάζονται με τη σφαίρα στο κεφάλι ενός Ρομά».