Εξόρμηση του ΕΟΣ Λασιθίου για την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

150

Την  Παγκόσμια  Ημέρα  Βουνού θα γιορτάσει με μια εξόρμηση ο  ΕΟΣ Λασιθίου  που  διοργανώνει για τα μέλη του, ανάβαση στην κορυφή της Τσίβη, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022.

Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.

Τα βουνά καλύπτουν το 27% της ξηράς και μαζί με τη βιοποικιλότητά τους παρέχουν τροφή και φάρμακα, βοηθούν στην ρύθμιση της ποιότητας  του κλίματος, του νερού, του εδάφους, του αέρα.

Η κορυφή της Τσίβης είναι η μια απο τις 9 κορυφές  του ορεινού όγκου της Δίκτης (6η ψηλότερη κορυφή στα 1664μ.), εκτείνεται ανατολικά του Οροπεδίου Λασιθίου και βορειοανατολικά της ψηλότερης κορυφής Σπαθί, δεσπόζει δυτικά του Αγίου Νικολάου  και είναι εντός προστατευόμενης περιοχής Natura 2000.

Η κορυφή Βαρσάμη   απειλείται όπως και  άλλες κορυφές της Δίκτης  από την αδειοδότηση για εγκατάσταση γιγαντιαίων   ανεμογεννητριών   βιομηχανικού τύπου.

Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

Απόσταση 9 περίπου χλμ. υψομετρική +600μ.  Ώρες πορείας 5.

Βαθμός  δυσκολίας (2)

Συντονιστής: Δ.Σ.

Απαραίτητος ορειβατικός εξοπλισμός  (Μποτάκια ορειβατικά, μπατόν, αδιάβροχο, αντιανεμικό, φλίς,νερό, σνακ).

Σημείο συνάντησης η στροφή για Αλόιδα από τον κεντρικό δρόμο (μετά το Μέσα Λασίθι) την Κυριακή  08:30.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ  6948040401-6972667591 και στο μέιλ   [email protected].

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει