Το «Πρόσωπο της Χρονιάς»

122

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ενσάρκωσε την αντίσταση της χώρας του απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας, ανακηρύχθηκε το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2022 από το γνωστό περιοδικό Time.

Το αμερικανικό περιοδικό απέτισε φόρο τιμής στο «ουκρανικό πνεύμα».

«Είτε η μάχη για την Ουκρανία προκαλεί ελπίδα είτε φόβο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαλύβδωσε τον κόσμο με τρόπο που είχαμε δεκαετίες να δούμε» γράφει ο αρχισυντάκτης του Time, Έντουαρντ Φέλσενταλ, για τον οποίο η φετινή επιλογή «δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη».

«Επειδή απέδειξαν ότι το θάρρος μπορεί να είναι τόσο μεταδοτικό όσο ο φόβος, επειδή ώθησαν τους ανθρώπους και τα έθνη να ενωθούν για την υπεράσπιση της ελευθερίας, επειδή υπενθύμισαν στον κόσμο την ευθραυστότητα της δημοκρατίας και της ειρήνης, ο 44χρονος πρώην κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το ουκρανικό πνεύμα είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2022 του Time», πρόσθεσε το περιοδικό. Ταυτόχρονα οι γυναίκες του Ιράν ανακηρύχθηκαν οι «Ηρωίδες της Χρονιάς» από το περιοδικό TIME.

ιραν εξεγερση Η εξέγερση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα είναι ο λόγος που οι Ιρανές φιλοξενούνται στο εξώφυλλο του περιοδικού, τη στιγμή που μέχρι σήμερα αυτές οι γυναίκες και μαζί τους ολόκληρος ο ιρανικός λαός εμπαίζεται από το καθεστώς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει