Η λεωφόρος Κνωσού μεταμορφώνεται σε λεωφόρο των Καλικάντζαρων  

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

220

Σε Λεωφόρο των Καλικάντζαρων  μεταμορφώνεται  η   Λεωφόρος Κνωσού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. ΙωάννηΣε Λεωφόρο των Καλικάντζαρων  μεταμορφώνεται  η   Λεωφόρος Κνωσού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Ιωάννη και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, το Σύλλογο Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κνωσού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φορτέτσας.

‘’Στόχος των εκδηλώσεων είναι να δημιουργήσουμε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε όλη τη Λεωφόρο, και μέσα σε κλίμα εορταστικό να ανταλλάξουμε ευχές, να τραγουδήσουμε τα κάλαντα και να χαρούμε παρέα μικροί και μεγάλοι, στην φωτεινή «Λεωφόρο των Καλικάντζαρων».

Επίσης, να συνεργαστούμε με όλους τους συλλόγους και τα σχολεία της περιοχής, αλλά και με τα καταστήματα της Λεωφόρου ’’τονίζουν οι διοργανωτές.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 (από τις 5:00 έως 08:00 μ.μ.) με τον στολισμό του δένδρου, τη φωταγώγησή του και τις παράλληλες δράσεις στα διάφορα σημεία κατά μήκος της Λεωφόρου, από τους  συλλόγους. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει:

  • Στολισμό όλων των ηλεκτρικών στηλών στη νησίδα στη Λ. Κνωσού από τη γέφυρα της Εθνικής μέχρι και τον κυκλικό κόμβο στη ΔΟΥ.
  • Στην κεντρική νησίδα, σε διάφορα σημεία, έχουν τοποθετηθεί φιγούρες από καλικάντζαρους και ξωτικά
  • Έχουν στολιστεί όλα τα κυκλικά (Roundabout) της Λεωφόρου
  • Έχουν στολιστεί στάσεις των αστικών λεωφορείων
  • Θα στολιστούν  Χριστουγεννιάτικα Δένδρα στα κυκλικά, στη συμβολή των οδών Ευάγγελου Χατζάκη και Λ. Κνωσού και στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Λ. Κνωσού
  • Θα υπάρχουν διάφοροι σταθμοί κατά μήκος της Λεωφόρου όπου θα πραγματοποιούνται δράσεις (μουσική, θεατρικά, χορωδία, χοροί, δρώμενα, κάλαντα, καραγκιόζης, κ.λ.π.) στην κεντρική εκδήλωση. Η συμμετοχή των καταστηματαρχών/επαγγελματιών πε­ριλαμβάνει:
  • στολισμό του καταστήματος  και του εξωτερικού χώρου
  • την ημέρα της κεντρικής εκδήλωσης (16/12/2022) ορισμένα καταστήματα θα έχουν έκπτωση ή προσφορές στα προϊόντα τους
  • κέρασμα στους επισκέπτες

Έπαθλα θα δοθούν στους 3 καλύτερους στολισμούς καταστημάτων

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από εικαστικούς αλλά και μέσω ψηφοφορίας από κατοίκους του προαστίου και επισκέπτες με διάρκεια από 18/12 έως και 7/1/2023, στο κουτί του Αη Βασίλη στο κατάστημα παιδικών ρούχων Φράουλα-Κεράσι.

«Η Λεωφόρος των Καλικάντζαρων θα δώσει  το μήνυμα της ενότητας και της χαράς, σκορπίζοντας χαμόγελα και προσφέροντας μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη εμπειρία, δίνοντας ραντεβού με μικρούς και μεγάλους για υπέροχες χριστουγεννιάτικες στιγμές!

Με φαντασία και περίσσευμα αγάπης, θέλουμε να επαναφέρουμε την αισιοδοξία, με εκδηλώσεις που θα δώσουν χαρά στα παιδιά-τους πρωταγωνιστές των εορτών-αλλά και θα τονώσουν την τοπική αγορά του προαστίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πληροφορίες:   6977943733 και 6977506343

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει