Η αυτοβιογραφία του Μίμη Ανδρουλάκη παρουσιάζεται σε Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο 

197

Η  παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Μίμη Ανδρουλάκη με το βιβλίο «Πριν σβήσουν τα φώτα», θα γίνει αύριο  Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 7 το απόγευμα,  στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ   στη γενέτειρά του, τον  Άγιο Νικόλαο.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μανόλης Μακράκης, εκπαιδευτικός, διδάκτορας Ιστορίας, Άννα Μάμου, φιλόλογος, Γιάννης Χρονάκης, φιλόλογος, Συντονίζει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ατσαλάκης.

Στο Ηράκλειο

Η παρουσίαση στο Ηράκλειο θα γίνει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, στις 7:30 το απόγευμα,  στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Νικολακάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Παπαδάκης, καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας & Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ) στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης.

Την εκδήλωση οργανώνουν  το  Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Πατάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Το βιβλίο

Αναζητώντας τον Εαυτό του, εκπλήσσεται: «Εγώ είμαι οι Άλλοι».

Εκατοντάδες. Μια γενετική λοταρία στα βουνά της Κρήτης. Ταξίδι σε ένα παρελθόν πανταχού παρόν.

Η Αυτοβιογραφία γίνεται ιστορία-πινακοθήκη μιας συναρπαστικής εποχής: πορτρέτα, εικόνες, σκηνές, χρώματα, δράματα κι ευτράπελα. Τα μυστικά των «πάνω» –επιφανών πολιτικής, τέχνης, επιστήμης και πλούτου– τέμνονται με τις ανέκδοτες ιστορίες των «κάτω», των απλών ανθρώπων. Από μια επαρχιακή Μαγική πόλη σε Αθήνα-Πειραιά της αντίστασης και των παράνομων οργανώσεων. Ο Μίμης Ανδρουλάκης είχε δεσμευτεί να «μιλήσει» μετά 50 χρόνια.

Τώρα συμπληρώνει τις λευκές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας, με πρώτες το «Πολυτεχνείο ’73» και την «Ύβριν» Νο 8.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει