Γερμανία: Είκοσι πέντε συλλήψεις πριν το… πραξικόπημα

212

Οι «Πολίτες του Ράιχ» ετοίμαζαν εισβολή στη Μπούντεσταγκ.

Οι χθεσινές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι η Γερμανία βρίσκεται σε εγρήγορση όταν πρόκειται για την απειλή εξτρεμισμού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστράιτ, αναφερόμενος στην εξάρθρωση του ηγετικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbuerger).

Από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας, ο εκπρόσωπος ‘Αρνε Κόλατς, ερωτώμενος σχετικά με τη σύλληψη ενός εν ενεργεία στρατιωτικού ως μέλους της οργάνωσης, τόνισε ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις εφαρμόζουν πολιτική «μηδενικής ανοχής» στα εξτρεμιστικά στοιχεία.

«Κάθε μεμονωμένη περίπτωση είναι πέρα από το όριο ανοχής», είπε ο κ. Κόλατς.

Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών δήλωσε πως η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.

«Η οργάνωση “Πολίτες του Ράιχ” αποτελεί υψηλό κίνδυνο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως οκτώ από τους 25 συλληφθέντες στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν ήδη προφυλακιστεί με κατηγορίες για κατάργηση ης ισχύουσας κρατικής ελεύθερης δημοκρατικής τάξης στη Γερμανία, ανακοίνωσε  ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ.

Μιλώντας στον Τύπο, ο κ. Φρανκ αναφέρθηκε σε μια «τρομοκρατική οργάνωση η οποία σχηματίστηκε γύρω από τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο και είχε τη μορφή συμβουλίου, δομημένου όπως ένας κυβερνητικός οργανισμός με ιδεολογική επίδραση από τις θεωρίες συνωμοσίας και συγκεκριμένα τη θεωρία QAnon.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας αναφερόμενος στο σχέδιο της οργάνωσης για πραξικόπημα σχολίασε πως «ηγετικά στελέχη της οργάνωσης είχαν ήδη προετοιμαστεί για την ανάληψη συγκεκριμένων θέσεων στο κράτος» και πρόσθεσε ότι υπήρχαν σκέψεις ακόμη και για ένοπλη εισβολή στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Σύλληψη και στην Ιταλία

Σημειώνεται πως οι συλλήψεις υπόπτων για τη δράση τους στους «Πολίτες του Ράιχ» συνεχίζονται, με έναν εξ αυτών να βρίσκεται στην Ιταλία.  Οι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν χθες έναν 64χρονο απόστρατο αξιωματικό του γερμανικού στρατού, ο οποίος συνδέεται με την ακροδεξιά οργάνωση που φέρεται ότι προετοίμαζε τη βίαιη ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος στη Γερμανία, αναφέρεται σε δήλωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο άνδρας συνελήφθη σε ξενοδοχείο στην πόλη Περούτζα, όπου βρέθηκε «υλικό που σχετίζεται με την ανατρεπτική δραστηριότητα» της οργάνωσης. Στη δήλωση αναφέρεται πως έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την έκδοση του υπόπτου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει