Αγώνας δρόμου στο δάσος της Κέρης

369

2ο “Κέρη Cross Country Race”: Αγώνας δρόμου στο δάσος της ΚέρηςΗ αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΔΑΙΑΣ – IDEAN ROUTES» προκηρύσσει το 2ο “Κέρη Cross Country Race” στις 18 Δεκεμβρίου 2022.

Η διοργάνωση θα γίνει από τις Διαδρομές Ιδαίας σε συνεργασία με την ομάδα «Χοχλιός team», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου, του «Γεωπάρκου Ψηλορείτης»  και της εθελοντικής ομάδας Φίλιος Ζευς.

Παράλληλα θα λάβουν χώρα πολιτιστικά δρώμενα, ομιλίες, ενημέρωση για την περιοχή, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, ενώ ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα» θα δώσει το “παρών” με στόχο την ενίσχυση του έργου του.

Οι διαδρομές της διοργάνωσης κινούνται αποκλειστικά στο δάσος της Κέρης και θα είναι η τελευταία αθλητική εκδήλωση τρεξίματος στο νησί της Κρήτης για το έτος 2022.

Επιπλέον το γεγονός πως η ημερομηνία είναι κοντά στις διακοπές των Χριστουγέννων δίνει την ευκαιρία σε όλη την οικογένεια και την παρέα, για απόδραση σε μια περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς.

 Η διοργάνωση περιλαμβάνει 2 διαδρομές:

  • 1500 μέτρα για παιδιά
  • “Κέρη Cross Country Race” – 10 χιλιόμετρα με 220 μέτρα +/- υψομετρικής

Όλες οι διαδρομές κινούνται αποκλειστικά σε χωματόδρομους.

Στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι η ανάδειξη των μοναδικών φυσικών τοπίων της περιοχής η οποία αποτελεί μέρος του Γεωπάρκου Ψηλορείτης και των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της “Unesco”, η ενίσχυση του εθελοντισμού, η προώθηση του ορεινού τρεξίματος και γενικότερα της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος στους νέους. Ο πιο ιδιαίτερος όμως σκοπός της είναι η εναντίωση στις επικείμενες απειλές, όπως οι πυρκαγιές, η υπερβόσκηση και η ρίψη απορριμμάτων.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://ideanroutes.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει