ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ: Πορεία για τον Αλέξη με το βλέμμα στον ανήλικο Ρομά

241

Δυναμική και με παλμό που έδιναν δεκάδες φοιτητές ήταν στο Ηράκλειο η πορεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για την  επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Φοιτητές σχολών του Πανεπιστημίου και πλήθος κόσμου φώναζαν συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής βίας, τονίζοντας ότι «αυτές οι ημέρες είναι του Αλέξη».  Ακούστηκαν επίσης, συνθήματα που αναφέρονταν και στο πρόσφατο περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά τη σφαίρα που δέχτηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι νέοι στην πλειοψηφία τους με πανό συγκεντρώθηκαν γύρω στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας και από εκεί, αφού κινήθηκαν προς την οδό Δικαιοσύνης, την 1821, την πλατεία Κορνάρου κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική. Υπήρχαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που επιτηρούσαν από αποσταση υπό το φόβο επεισοδίων.

Δυναμική η πορεία στο Ηράκλειο χθες
Δυναμική η πορεία στο Ηράκλειο χθες

Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 5000 αστυνομικοί συμμετείχαν στη χθεσινή πορεία στην Αθήνα.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε  η πορεία για την 14η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πλήθος διαδηλωτών άρχισαν την πορεία από τα Προπύλαια, ενώ στο κέντρο της πρωτεύουσας είχαν   τεθεί ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Να σημειωθεί ότι αρκετές  προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία γύρω στις 6 το απόγευμα πριν από την έναρξη της πορείας κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Επίσης άλλες δυο προσαγωγές έγιναν το μεσημέρι σε ελέγχους πριν από την συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει