10 χρόνια Κουκλοθέατρο Κρήτης με τον “Ψαροτρομάρα”

198

Την αγαπημένη παράσταση των παιδιών «ο Ψαροτρομάρας», θα παρουσιάσει το Κουκλοθέατρο Κρήτης, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δημιουργία του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στις 11.30 το πρωί και στις 17.30 το απόγευμα, την Κυριακή 11/12/2022.

Ο Ψαροτρομάρας θέλει να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια των ψαριών στον βυθό της Ψαροχώρας. Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος πως θα τους κάνει μια χαψιά, τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα!

Ένα έργο γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία του. Πρόκειται για διαχρονικό παιδικό έργο, βγαλμένο από την ζωή όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης , της συνεργασίας και της οικολογίας. Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης βιώνουν την αδικία και αντιδρούν. Έτσι, βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδιά του!

Στις παραστάσεις  χρησιμοποιείται η τεχνική του μαύρου θεάτρου.

‘’Πρόκειται-επισημαίνεται- για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με τον ειδικό φωτισμό εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας , ενώ οι κούκλες υποβοηθούμενες από τα έντονα χρώματα δείχνουν στα μάτια των θεατών σαν να κινούνται μαγικά.

Η δουλειά μας είναι αμιγώς επαγγελματική, με μεγάλες σε μέγεθος κούκλες και πρωτότυπα χειροποίητα σκηνικά.

Τα έργα μας έχουν παρουσιαστεί την τελευταία δεκαετία σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και σε μικρά ακριτικά νησιά (Κάσος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Ψαρά, Οινούσες και πολλά άλλα), σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) ενώ είχαμε την τιμή να περιοδεύσουμε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία, Κύπρος και Τουρκία.’’

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ.

Διάρκεια: 60 λεπτά. Ιδανικό για παιδιά ηλικίας Δημοτικού Σχολείου.

Προπώληση γίνεται στο:

https://www.ticketservices.gr/event/o-psarotromaras/?lang=el

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα   υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://www.kouklotheatro.gr ,

στη σελίδα   στο facebook: https://www.facebook.com/kouklotheatrokritis ,

στο instagram: https://www.instagram.com/kouklotheatro_kritis,

ενώ αποσπάσματα από τις παραστάσεις  υπάρχουν στο κανάλι   στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCno0qZ1lnur_zlkVZJ7EARw

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Γιώργος Αναγνωστάκης 6977987248.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει