Υποτροφίες για γαστρονομία εξασφάλισε η Λότζια

395

Να σπουδάσουν με υποτροφία στις ειδικότητες γαστρονομίας στο Ηράκλειο, δίνει τη δυνατότητα ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με ιδιωτικό οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Τις υποτροφίες για τους σπουδαστές παρέδωσε στον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη, ο διευθυντής του παραρτήματος Ηρακλείου Βασίλης Λουλάκης.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν με κοινωνικά κριτήρια από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν κατά την περίοδο στην οποία πραγματοποιήθηκαν  οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο, μέρες γαστρονομίας 2022».

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε το “ΙΕΚ ΑΚΜΗ” διότι με τη χορηγία του δίνει τη δυνατότητα σε δύο νέους ανθρώπους να κάνουν πραγματικότητα  το όνειρο τους και να σπουδάσουν κάτι που αγαπούν.

Για εμάς στον Δήμο Ηρακλείου που τα τελευταία χρόνια στοχεύουμε στην ανάδειξη του Ηρακλείου σε γαστρονομικό προορισμό είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι υποτροφίες, καθώς θεωρούμε χρήσιμο οι επαγγελματίες οι οποίοι ασχολούνται με τη γαστρονομία να έχουν σπουδάσει το αντικείμενό τους».

Ο διευθυντής του παραρτήματος Ηρακλείου Βασίλης Λουλάκης τόνισε από την πλευρά του: «Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι πάντα δίπλα στους νέους και μάλιστα σε αυτούς που χρειάζονται την οικονομική στήριξη για να σπουδάσουν.

Πορευόμαστε μαζί με τον Δήμο Ηρακλείου για να καταστεί η πόλη γαστρονομικός προορισμός και σε αυτό το εγχείρημα συνεργαζόμαστε  σε μια σειρά δράσεων που έχουμε από κοινού αναλάβει. Οι δύο υποτροφίες δόθηκαν και με αφορμή τη συμπλήρωση  φέτος των 50 χρόνων ηγετικής παρουσίας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει