Το βραβευμένο «Το Χειρότερο Κορίτσι στον Κόσμο» στη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

128

Με τη βραβευμένη στις Κάνες  ρομαντική κομεντί «Το Χειρότερο Κορίτσι στον Κόσμο – The worst person in the world» συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Σήμερα  Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 9:30 το βράδυ, στο κινηματοθέατρο «RΕΧ», προβάλλεται  η τελευταία ταινία του Γιόακιμ Τρίερ, γνωστού για τις θεματικές του γύρω από την αγάπη, τη ζωή και την ατομική ταυτότητα, σε ταινίες όπως «Ό Ήχος της Σιωπής», «Thelma» και «Όσλο, 31 Αυγούστου». Η πολυβραβευμένη του ταινία (30 νίκες και 93 υποψηφιότητες –ανάμεσα τους και δύο Όσκαρ) είναι  παραγωγής Νορβηγίας/Γαλλίας 2021, διάρκειας 128’, με πρωταγωνιστές τους: Ρενάτε Ράινσβε, Αντερς Ντάνιελσεν Λίε, Χέρμπερτ Νόρντουρμ.

Ο ταλαντούχος Νορβηγός σκηνοθέτης αφηγείται την ιστορία της Γιούλια, μιας νεαρής γυναίκας που έρχεται πρόωρα αντιμέτωπη με το υπαρξιακό αδιέξοδο μιας τακτοποιημένης ζωής χωρίς εκπλήξεις. Χωρίς να ξέρει τι ακριβώς ζητά από την ζωή της, αναζητά το διαφορετικό και το απρόσμενο, που θα τη βγάλει από την αφόρητη μονοτονία. Η κάμερα την ακολουθεί σε μια χρονική περίοδο τεσσάρων χρόνων, καθώς προσπαθεί να πάρει τις μεγάλες, αμετάκλητες αποφάσεις της ζωής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει