Στρώνουν χαλί τα «Δύο Αοράκια» για το πρώτο Final 8

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2023 Ο ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

304

Στο Ηράκλειο θα αναδειχθεί και ο φετινός Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ! Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, επισημοποίησε χθες, αυτό που ήταν ..κοινό μυστικό εδώ και μήνες, ότι δηλαδή το Final 8 που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στο Κύπελλο (κατά το ισπανικό πρότυπο) θα φιλοξενηθεί στα «Δύο Αοράκια» τον Φεβρουάριο του 2023.

Η απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του φάιναλ φορ τον περασμένο Φεβρουάριο που ανέδειξε νικητή τον Ολυμπιακό στο παρκέ και τους φιλάθλους στην κερκίδα με την άψογη συμπεριφορά τους αλλά και φυσικά η δεδομένη τεχνογνωσία των τοπικών φορέων στις μεγάλες διοργανώσεις, αποτέλεσαν αρκετά εχέγγυα για την Ομοσπονδία ώστε να εμπιστευθεί ξανά το Ηράκλειο.

«Οι άνθρωποι της Κρήτης αγαπούν το μπάσκετ και το στηρίζουν. Θα θέλαμε το επόμενο να πάει και σε μια άλλη περιοχή και θα πάει σε μια άλλη περιοχή, όταν όλοι καταλάβουν πως το μπάσκετ είναι εντός των τεσσάρων γραμμών και έξω είμαστε όλοι ενωμένοι», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκε το Final 4 του Κυπέλλου Εθνικών κατηγοριών (UNICEF Trophy όπως ονομάστηκε), το οποίο αποτελεί τον…προπομπό του Final 8.

Στο Final 4 του Κυπέλλου Εθνικών κατηγοριών, θα πάρουν μέρος οι ομάδες από τις χαμηλότερες κατηγορίες που «επιβίωσαν» από τις πρώτες φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2023 Ο ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Συγκεκριμένα τα ζευγάρια είναι Πανιώνιος-Ηρακλής και ΦΕΑ-Παπάγου, με τους δυο ημιτελικούς να διεξάγονται στις 15 Δεκεμβρίου στον Χολαργό. Οι νικητές των ημιτελικών θα αγωνιστούν στον τελικό του ΟΑΚΑ (17/12) και η ομάδα που θα κερδίσει το «UNICEF Trophy», θα εξασφαλίσει την παρουσία της στα «Δύο Αοράκια», μαζί με τις 7 πρώτες ομάδες της Α1 στο τέλος του α’ γύρου (ουσιαστικά δηλαδή οι κορυφαίες ομάδες της χώρας).

Τα παιχνίδια του Final-8 (θα προκύψουν μέσω κλήρωσης φυσικά), θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2023 (σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς) και θα υπάρχει κανονικά παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες αφού αυτός ήταν ο στόχος εξ’ αρχής της Ομοσπονδίας.

«Το UNICEF Trophy απευθύνεται όχι στις κορυφαίες ομάδες, αλλά ο αθλητισμός είναι πυραμίδα και όσο πιο μεγάλη και δυνατή βάση έχεις, τόσο πιο ψηλά μπορείς να φτάσεις. Συγχαρητήρια και στη UNICEF και στην ΕΟΚ για αυτή τη συνεργασία, ελπίζω κι άλλες ομοσπονδίες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα», δήλωσε ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Όπως ειπώθηκε στην παρουσίαση της συνεργασίας της ΕΟΚ με τη UNICEF, στα ματς του Final 4 του Κυπέλλου Εθνικών κατηγοριών, στις κερκίδες θα υπάρχουν μόνο παιδιά ωστόσο η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης, θα έχει την υποστήριξη των φιλάθλων της στο Final 8 του Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει