Επέκταση των σχολικών γευμάτων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

126

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει 680.000 γεύματα σε όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών  από το 2023.

Σήμερα, που μια νέα ανθρωπιστική κρίση σαρώνει τη χώρα μας και μια επισιτιστική κρίση βρίσκεται προ των πυλών, που το κόστος διαβίωσης έχει εκτιναχθεί και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό τους, η στήριξη των οικογενειών και η ελάφρυνσή τους, όπως κι αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί, κρίνεται αναγκαία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον νομό Ηρακλείου καταγράφονται πολλές περιπτώσεις οικογενειών με παιδιά που φοιτούν στα ειδικά νηπιαγωγεία, που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, έχοντας να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις που φέρουν οι αναπηρίες των παιδιών τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και στην καθημερινή προετοιμασία των γευμάτων τους.

Οι ερωτώντες  βουλευτές καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για την επέκταση του Προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων, αν προτίθενται να συμπεριλάβουν στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία όλης της χώρας και σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθενται να προβούν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει